VW Groep grote winnaar Duitse zakenauto-verkiezing

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Allemaal winnaars. (Foto: Mario P. Rodrigues/ETM)

Op 25 juni werden in Kursaal Bad Cannstatt te Stuttgart tijdens een fleetevent van het Duitse vakblad Firmenauto de prijzen uitgereikt voor Zakenauto van het jaar, in vijftien (!) verschillende categorieën. Audi en Volkswagen gingen met de meeste eerste prijzen naar huis (beide 6), BMW pakte drie keer de eerste prijs, Mercedes-Benz 1 keer. Dat telt op tot 16, omdat de categorie Middenklasse auto’s een gedeelde eerste plaats opleverde voor de Audi A4 en de VW Passat.

Dat het vooral een Duitse aangelegenheid was is logisch, hoewel onder de jury ook journalisten van 5 Europese vakbladen zaten (waaronder Fleet&Mobility). Daarnaast bestond de jury uit 137 wagenparkbeheerders (met een totale vloot van 350 duizend auto’s) en 15 fleetservice bedrijven. De jury beoordeelde 275 modellen in 15 voertuigsegmenten. Voor het eerst vormden elektrische auto’s en nieuwe releases aparte categorieën. Bij de importmerken stond de Renault Zoe op één, met daarachter de Tesla’s Model 3 en S; bij de overall beoordeling stonden echter Audi e-Tron, BMW i3 en VW e-Golf op het podium. Tesla ging er vandoor met de prijs voor beste nieuwkomer.

De beoordeling en de Top 3 per segment is terug te vinden op de website van Firmenauto.

De winnaars per segment

Segment beste importmerk overall winnaar
Minicars Fiat 500 VW Up
Kleine segment Seat Ibiza VW Polo
Compacte klasse Skoda Octavia Audi A3
Middenklasse Skoda Suberb Audi A4/VW Passat
Premium Volvo S/V90 Audi A6
Luxe Tesla Model S BMW 7-serie
Kleine bestelauto’s Renault Scénic VW Touran
Grote bestelauto’s Seat Alhambra Mercedes V-klasse
Mini-suv Seat Arona VW T-Roc
compacte suv Skoda Karoq Audi Q3
Midsize suv Volvo XC60 BMW X3
Grote suv Vovlo XC90 BMW X5
Pick-up Nissan Navara VW Amarok
Nieuwkomer Tesla Model 3 Audi e-Tron
EV Renault Zoe Audi e-Tron
VW Groep grote winnaar Duitse zakenauto-verkiezing | Fleet&Mobility

VW Groep grote winnaar Duitse zakenauto-verkiezing

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Allemaal winnaars. (Foto: Mario P. Rodrigues/ETM)

Op 25 juni werden in Kursaal Bad Cannstatt te Stuttgart tijdens een fleetevent van het Duitse vakblad Firmenauto de prijzen uitgereikt voor Zakenauto van het jaar, in vijftien (!) verschillende categorieën. Audi en Volkswagen gingen met de meeste eerste prijzen naar huis (beide 6), BMW pakte drie keer de eerste prijs, Mercedes-Benz 1 keer. Dat telt op tot 16, omdat de categorie Middenklasse auto’s een gedeelde eerste plaats opleverde voor de Audi A4 en de VW Passat.

Dat het vooral een Duitse aangelegenheid was is logisch, hoewel onder de jury ook journalisten van 5 Europese vakbladen zaten (waaronder Fleet&Mobility). Daarnaast bestond de jury uit 137 wagenparkbeheerders (met een totale vloot van 350 duizend auto’s) en 15 fleetservice bedrijven. De jury beoordeelde 275 modellen in 15 voertuigsegmenten. Voor het eerst vormden elektrische auto’s en nieuwe releases aparte categorieën. Bij de importmerken stond de Renault Zoe op één, met daarachter de Tesla’s Model 3 en S; bij de overall beoordeling stonden echter Audi e-Tron, BMW i3 en VW e-Golf op het podium. Tesla ging er vandoor met de prijs voor beste nieuwkomer.

De beoordeling en de Top 3 per segment is terug te vinden op de website van Firmenauto.

De winnaars per segment

Segment beste importmerk overall winnaar
Minicars Fiat 500 VW Up
Kleine segment Seat Ibiza VW Polo
Compacte klasse Skoda Octavia Audi A3
Middenklasse Skoda Suberb Audi A4/VW Passat
Premium Volvo S/V90 Audi A6
Luxe Tesla Model S BMW 7-serie
Kleine bestelauto’s Renault Scénic VW Touran
Grote bestelauto’s Seat Alhambra Mercedes V-klasse
Mini-suv Seat Arona VW T-Roc
compacte suv Skoda Karoq Audi Q3
Midsize suv Volvo XC60 BMW X3
Grote suv Vovlo XC90 BMW X5
Pick-up Nissan Navara VW Amarok
Nieuwkomer Tesla Model 3 Audi e-Tron
EV Renault Zoe Audi e-Tron