Europese bestelwagenverkoop stijgt in mei met 50 procent

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Over heel 2021 ligt het aantal registraties op 700 duizend (+47%). Dat meldt fabrikantenorganisatie Acea.

Van de grote markten was de groei van het aantal registraties het grootst in Spanje: 89 procent. Gevolgd door Italië (+48,4%), Duitsland (+47,7%) en Frankrijk (+30,9%).Bekijk het hele overzicht in de Automotive Kennisbank.

Dit jaar lag het aantal registratie ondanks de stijging nog onder het niveau van 2019 (157.828). Vorig jaar mei lag het aantal registraties 41 procent lager dan in 2019, doordat die maand in alle lidstaten coronamaatregelen van kracht waren. In Nederland lag in mei het aantal registraties dit jaar 85 procent hoger dan vorig jaar, ook vanwege de coronacrisis.

Europese bestelwagenverkoop stijgt in mei met 50 procent | Fleet&Mobility

Europese bestelwagenverkoop stijgt in mei met 50 procent

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Over heel 2021 ligt het aantal registraties op 700 duizend (+47%). Dat meldt fabrikantenorganisatie Acea.

Van de grote markten was de groei van het aantal registraties het grootst in Spanje: 89 procent. Gevolgd door Italië (+48,4%), Duitsland (+47,7%) en Frankrijk (+30,9%).Bekijk het hele overzicht in de Automotive Kennisbank.

Dit jaar lag het aantal registratie ondanks de stijging nog onder het niveau van 2019 (157.828). Vorig jaar mei lag het aantal registraties 41 procent lager dan in 2019, doordat die maand in alle lidstaten coronamaatregelen van kracht waren. In Nederland lag in mei het aantal registraties dit jaar 85 procent hoger dan vorig jaar, ook vanwege de coronacrisis.