Leaseplan start online occasionlease in heel Europa

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Het Leaseplan Occasioncenter in Breukelen werd omgebouwd tot Carnext Delivery Center. (Foto: Leaseplan)

Afgelopen week ging de nieuwe portal Carnext.com online. Hiermee biedt Leaseplan consumenten de mogelijkheid om online een occasion aan te schaffen met allerlei extra dienstverlening, tot thuisbezorging aan toe. De auto’s die worden aangeboden, komen op dit moment uit Nederland en Duitsland. “Maar binnenkort kunnen consumenten uit 11 Europese landen via Carnext gebruikte auto’s kopen”, zegt Ewout van Jarwaarde, managing director van Carnext.com.

Volledig online

Carnext is afgelopen week van start gegaan en de komende maanden wordt de propositie aan de consument verder uitgebreid. Daar horen ook diverse financiële producten bij. “Onze gebruikte auto’s moeten bereikbaar zijn”, zegt managing director Erik Henstra van Leaseplan Nederland. Daarom bieden we ze nu al aan met de mogelijkheid om te kopen en om te financieren. Voor de klein zakelijke markt bieden we nu al een leaseproduct. Maar in de zomer komen we met een private leaseproduct voor Carnext.” Dat leaseproduct komt er bovendien in verschillende varianten. “Dus er komen bijvoorbeeld ook vormen van private lease die makkelijker tussentijds opzegbaar zijn”, aldus Van Jarwaarde. Daarnaast worden er dit jaar voor de kopende klant ook onderhoudspakketten aangeboden, en aanvullende garantie. En dit allemaal volledig online.

All-in prijs

Kopers van een Carnext-auto kunnen, als ze dat willen, naar één van de Carnext-vestigingen in Nederland komen om een proefrit te maken. Maar het hoeft niet, want op alle auto’s wordt veertien dagen omruilgarantie gegeven. “Dat is in feite een verlengde proefrit”, zegt Van Jarwaarde. “Want veel consumenten vinden de standaard proefrit bij autobedrijven veel te kort.”

Dat heeft Leaseplan onderzocht. Uit datzelfde onderzoek blijkt ook dat consumenten een broertje dood hebben aan onderhandelingen over de prijs. Van Jarwaarde: “Daarom bieden we een transparante all-in prijs, die niet onderhandelbaar is. Dat is een scherpe prijs waar geen extra kosten bij komen.” Het enige wat er niet onder valt, is de thuisbezorging. Daarvoor brengt Carnext 99 euro in rekening. “Maar dan wordt ook de volledige aflevering bij de mensen thuis gedaan, inclusief de inname van een eventuele inruilauto.” Voor de inruil werkt Carnext samen met BCA Autoveiling.

Pan-Europees

De occasionportal Carnext.com is nadrukkelijk bedoeld als een Europese webwinkel. Nu al kunnen Nederlandse consumenten hier auto’s bestellen uit de Duitse voorraad van Leaseplan. Sterker nog, de eerste Duitse occasions zijn via Carnext al in Nederland afgeleverd. “Natuurlijk kun je daar dan geen proefrit mee maken”, legt Erik Henstra uit. “Maar daarom is er ook de veertiendaagse proefrit.”

Gaandeweg moet Carnext.com in heel Europa worden uitgerold. De portal is nu al in elf landen toegankelijk, uiteindelijk moeten dat er dertig worden. Dan moet het ook mogelijk zijn dat consumenten uit alle landen, auto’s kunnen bestellen uit alle landen. “We hebben daar goede verwachtingen van”, zegt Ewout van Jarwaarde. “Per slot van rekening zijn we in Europa marktleider als het gaat om occasions van 3 en 4 jaar oud.”

Leaseplan start online occasionlease in heel Europa | Fleet&Mobility

Leaseplan start online occasionlease in heel Europa

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Het Leaseplan Occasioncenter in Breukelen werd omgebouwd tot Carnext Delivery Center. (Foto: Leaseplan)

Afgelopen week ging de nieuwe portal Carnext.com online. Hiermee biedt Leaseplan consumenten de mogelijkheid om online een occasion aan te schaffen met allerlei extra dienstverlening, tot thuisbezorging aan toe. De auto’s die worden aangeboden, komen op dit moment uit Nederland en Duitsland. “Maar binnenkort kunnen consumenten uit 11 Europese landen via Carnext gebruikte auto’s kopen”, zegt Ewout van Jarwaarde, managing director van Carnext.com.

Volledig online

Carnext is afgelopen week van start gegaan en de komende maanden wordt de propositie aan de consument verder uitgebreid. Daar horen ook diverse financiële producten bij. “Onze gebruikte auto’s moeten bereikbaar zijn”, zegt managing director Erik Henstra van Leaseplan Nederland. Daarom bieden we ze nu al aan met de mogelijkheid om te kopen en om te financieren. Voor de klein zakelijke markt bieden we nu al een leaseproduct. Maar in de zomer komen we met een private leaseproduct voor Carnext.” Dat leaseproduct komt er bovendien in verschillende varianten. “Dus er komen bijvoorbeeld ook vormen van private lease die makkelijker tussentijds opzegbaar zijn”, aldus Van Jarwaarde. Daarnaast worden er dit jaar voor de kopende klant ook onderhoudspakketten aangeboden, en aanvullende garantie. En dit allemaal volledig online.

All-in prijs

Kopers van een Carnext-auto kunnen, als ze dat willen, naar één van de Carnext-vestigingen in Nederland komen om een proefrit te maken. Maar het hoeft niet, want op alle auto’s wordt veertien dagen omruilgarantie gegeven. “Dat is in feite een verlengde proefrit”, zegt Van Jarwaarde. “Want veel consumenten vinden de standaard proefrit bij autobedrijven veel te kort.”

Dat heeft Leaseplan onderzocht. Uit datzelfde onderzoek blijkt ook dat consumenten een broertje dood hebben aan onderhandelingen over de prijs. Van Jarwaarde: “Daarom bieden we een transparante all-in prijs, die niet onderhandelbaar is. Dat is een scherpe prijs waar geen extra kosten bij komen.” Het enige wat er niet onder valt, is de thuisbezorging. Daarvoor brengt Carnext 99 euro in rekening. “Maar dan wordt ook de volledige aflevering bij de mensen thuis gedaan, inclusief de inname van een eventuele inruilauto.” Voor de inruil werkt Carnext samen met BCA Autoveiling.

Pan-Europees

De occasionportal Carnext.com is nadrukkelijk bedoeld als een Europese webwinkel. Nu al kunnen Nederlandse consumenten hier auto’s bestellen uit de Duitse voorraad van Leaseplan. Sterker nog, de eerste Duitse occasions zijn via Carnext al in Nederland afgeleverd. “Natuurlijk kun je daar dan geen proefrit mee maken”, legt Erik Henstra uit. “Maar daarom is er ook de veertiendaagse proefrit.”

Gaandeweg moet Carnext.com in heel Europa worden uitgerold. De portal is nu al in elf landen toegankelijk, uiteindelijk moeten dat er dertig worden. Dan moet het ook mogelijk zijn dat consumenten uit alle landen, auto’s kunnen bestellen uit alle landen. “We hebben daar goede verwachtingen van”, zegt Ewout van Jarwaarde. “Per slot van rekening zijn we in Europa marktleider als het gaat om occasions van 3 en 4 jaar oud.”