Leaseplan boekt 1,9 miljard euro nettowinst in 2022

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
De overname door ALD Automotive wordt tegen het einde van dit kwartaal afgerond..(Foto: Leaseplan)

De vloot van Leaseplan groeide in 2022 met 7 procent tot 1,6 miljoen voertuigen. De winst op eindecontractauto’s kwam uit op 602 miljoen euro, een kleine 3.500 euro per auto. Dat meldt Leaseplan vandaag in een persbericht.

Fusie met ALD

“In alle segmenten werd een sterke groei gerealiseerd doordat de verschuiving van autobezit naar auto-abonnementen steeds sneller verloopt. Het gebruik van EV’s in heel Europa versnelt de trend van auto-abonnementen; 32 procent van onze leveringen is nu een EV. Leaseplan blijft ook profiteren van de sterke vraag naar onze hoogwaardige gebruikte auto’s”, aldus Tex Gunning, ceo van Leaseplan.

Onze fusie met ALD ligt op schema om eind Q1 2023 te worden afgerond”, vervolgt Gunning. “Het gecombineerde bedrijf zal in de beste positie verkeren om optimaal te profiteren van de toenemende vraag naar auto-abonnementen.”

Leaseplan boekt 1,9 miljard euro nettowinst in 2022 | Fleet&Mobility

Leaseplan boekt 1,9 miljard euro nettowinst in 2022

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
De overname door ALD Automotive wordt tegen het einde van dit kwartaal afgerond..(Foto: Leaseplan)

De vloot van Leaseplan groeide in 2022 met 7 procent tot 1,6 miljoen voertuigen. De winst op eindecontractauto’s kwam uit op 602 miljoen euro, een kleine 3.500 euro per auto. Dat meldt Leaseplan vandaag in een persbericht.

Fusie met ALD

“In alle segmenten werd een sterke groei gerealiseerd doordat de verschuiving van autobezit naar auto-abonnementen steeds sneller verloopt. Het gebruik van EV’s in heel Europa versnelt de trend van auto-abonnementen; 32 procent van onze leveringen is nu een EV. Leaseplan blijft ook profiteren van de sterke vraag naar onze hoogwaardige gebruikte auto’s”, aldus Tex Gunning, ceo van Leaseplan.

Onze fusie met ALD ligt op schema om eind Q1 2023 te worden afgerond”, vervolgt Gunning. “Het gecombineerde bedrijf zal in de beste positie verkeren om optimaal te profiteren van de toenemende vraag naar auto-abonnementen.”