Infrastructuur

Laatste update:

‘Schultz reserveert 10 miljard voor infra’

De regering zet zo`n 10 miljard euro opzij voor de verbetering van de infrastructuur in de jaren 2028 tot 2030. Dat meldt Nu.nl vandaag.

Minister Melanie Schultz van Haegen en staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu willen het zogenoemde Infrastructuurfonds met twee jaar verlengen, zo maken ze vandaag bekend. Het geld dat erbij komt is vooral bedoeld voor beheer, onderhoud, vervanging en renovatie van wegen, sporen en vaarwegen.

Daarnaast is het geld bedoeld om knelpunten op te lossen. In het najaar wordt besproken welke knelpunten worden aangepakt. In de brief aan de Kamer melden de minister en staatssecretaris dat de druk op de bestaande infrastructuur de komende jaren sterk gaat toenemen. “Nederland heeft internationaal gezien een uitstekende infrastructuur. Om die wereldwijde toppositie te behouden zullen we moeten blijven investeren in nieuwe infrastructuur, goede aansluitingen en knooppunten, en in nieuwe vormen van slimme mobiliteit.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
‘Schultz reserveert 10 miljard voor infra’ | Fleet&Mobility
Infrastructuur

Laatste update:

‘Schultz reserveert 10 miljard voor infra’

De regering zet zo`n 10 miljard euro opzij voor de verbetering van de infrastructuur in de jaren 2028 tot 2030. Dat meldt Nu.nl vandaag.

Minister Melanie Schultz van Haegen en staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu willen het zogenoemde Infrastructuurfonds met twee jaar verlengen, zo maken ze vandaag bekend. Het geld dat erbij komt is vooral bedoeld voor beheer, onderhoud, vervanging en renovatie van wegen, sporen en vaarwegen.

Daarnaast is het geld bedoeld om knelpunten op te lossen. In het najaar wordt besproken welke knelpunten worden aangepakt. In de brief aan de Kamer melden de minister en staatssecretaris dat de druk op de bestaande infrastructuur de komende jaren sterk gaat toenemen. “Nederland heeft internationaal gezien een uitstekende infrastructuur. Om die wereldwijde toppositie te behouden zullen we moeten blijven investeren in nieuwe infrastructuur, goede aansluitingen en knooppunten, en in nieuwe vormen van slimme mobiliteit.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie