‘Schultz reserveert 10 miljard voor infra’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Minister Melanie Schultz van Haegen en staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu willen het zogenoemde Infrastructuurfonds met twee jaar verlengen, zo maken ze vandaag bekend. Het geld dat erbij komt is vooral bedoeld voor beheer, onderhoud, vervanging en renovatie van wegen, sporen en vaarwegen.

Daarnaast is het geld bedoeld om knelpunten op te lossen. In het najaar wordt besproken welke knelpunten worden aangepakt. In de brief aan de Kamer melden de minister en staatssecretaris dat de druk op de bestaande infrastructuur de komende jaren sterk gaat toenemen. “Nederland heeft internationaal gezien een uitstekende infrastructuur. Om die wereldwijde toppositie te behouden zullen we moeten blijven investeren in nieuwe infrastructuur, goede aansluitingen en knooppunten, en in nieuwe vormen van slimme mobiliteit.”

‘Schultz reserveert 10 miljard voor infra’ | Fleet&Mobility

‘Schultz reserveert 10 miljard voor infra’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Minister Melanie Schultz van Haegen en staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu willen het zogenoemde Infrastructuurfonds met twee jaar verlengen, zo maken ze vandaag bekend. Het geld dat erbij komt is vooral bedoeld voor beheer, onderhoud, vervanging en renovatie van wegen, sporen en vaarwegen.

Daarnaast is het geld bedoeld om knelpunten op te lossen. In het najaar wordt besproken welke knelpunten worden aangepakt. In de brief aan de Kamer melden de minister en staatssecretaris dat de druk op de bestaande infrastructuur de komende jaren sterk gaat toenemen. “Nederland heeft internationaal gezien een uitstekende infrastructuur. Om die wereldwijde toppositie te behouden zullen we moeten blijven investeren in nieuwe infrastructuur, goede aansluitingen en knooppunten, en in nieuwe vormen van slimme mobiliteit.”