Mobiliteitsalliantie: Infra-investeringen kabinet cruciaal bij woningbouwplannen

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Het kabinet wil flink investeren in infrastructuur. (Foto: Shutterstock)

De Mobiliteitsalliantie noemt dit voornemen in een statement “een belangrijke stap”. De alliantie onderschrijft dat er snel nieuwe woningen nodig zijn met goede verbindingen die garanderen dat reizigers snel, veilig en gezond van A naar B kunnen en goederen efficiĆ«nt en duurzaam op hun bestemming aankomen.

Tot en met 2030 wil het kabinet 900.000 woningen bouwen en toegroeien naar 100.000 woningen per jaar. De investeringen van het Rijk gaan bijvoorbeeld over aanpassingen van tunnels, het aanleggen van rotondes, wegen, fietsbruggen en fietsroutes, deelmobiliteit en mobility-hubs en aanpassingen rond (bus)stations.

De Mobiliteitsalliantie, het samenwerkingsverband van meer dan twintig partijen die ervoor willen zorgen dat de bewegingsvrijheid van Nederland ook in de toekomst behouden blijft, noemt het cruciaal om bij de bouw van nieuwe huizen direct te kijken naar goede verbindingen met de auto, fiets, het openbaar- en goederenvervoer.

Eerder dit jaar schudde de Mobiliteitsalliantie de grootste gemeentes van Nederland nog wakker met een 9-punten-plan.

Mobiliteitsalliantie: Infra-investeringen kabinet cruciaal bij woningbouwplannen | Fleet&Mobility

Mobiliteitsalliantie: Infra-investeringen kabinet cruciaal bij woningbouwplannen

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Het kabinet wil flink investeren in infrastructuur. (Foto: Shutterstock)

De Mobiliteitsalliantie noemt dit voornemen in een statement “een belangrijke stap”. De alliantie onderschrijft dat er snel nieuwe woningen nodig zijn met goede verbindingen die garanderen dat reizigers snel, veilig en gezond van A naar B kunnen en goederen efficiĆ«nt en duurzaam op hun bestemming aankomen.

Tot en met 2030 wil het kabinet 900.000 woningen bouwen en toegroeien naar 100.000 woningen per jaar. De investeringen van het Rijk gaan bijvoorbeeld over aanpassingen van tunnels, het aanleggen van rotondes, wegen, fietsbruggen en fietsroutes, deelmobiliteit en mobility-hubs en aanpassingen rond (bus)stations.

De Mobiliteitsalliantie, het samenwerkingsverband van meer dan twintig partijen die ervoor willen zorgen dat de bewegingsvrijheid van Nederland ook in de toekomst behouden blijft, noemt het cruciaal om bij de bouw van nieuwe huizen direct te kijken naar goede verbindingen met de auto, fiets, het openbaar- en goederenvervoer.

Eerder dit jaar schudde de Mobiliteitsalliantie de grootste gemeentes van Nederland nog wakker met een 9-punten-plan.