A50 bij Uden wordt Solar Highway

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het scherm bestaat uit zonnepanelen die aan twee zijden zonne-energie kunnen opwekken en wordt gerealiseerd langs de A50 in Uden. De voorbereidingen zijn begonnen, de start van de bouw is gepland in 2018.

Dat meldt Rijkswaterstaat.

Het proefproject is mede mogelijk gemaakt door Life+ financiering van de Europese Unie.

Het doel binnen de pilot Solar Highways is onder meer de technische en economische haalbaarheid onderzoeken om tweezijdige zonnepanelen te integreren in geluidsschermen langs snelwegen. Door het prototype te realiseren langs de A50 bij Uden en de energieopbrengst en beheeraspecten tijdens een testperiode van 18 maanden te volgen, wordt informatie vergaard en op basis hiervan wordt besloten of er soortgelijke initiatieven volgen op andere plaatsen.

A50 bij Uden wordt Solar Highway | Fleet&Mobility

A50 bij Uden wordt Solar Highway

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het scherm bestaat uit zonnepanelen die aan twee zijden zonne-energie kunnen opwekken en wordt gerealiseerd langs de A50 in Uden. De voorbereidingen zijn begonnen, de start van de bouw is gepland in 2018.

Dat meldt Rijkswaterstaat.

Het proefproject is mede mogelijk gemaakt door Life+ financiering van de Europese Unie.

Het doel binnen de pilot Solar Highways is onder meer de technische en economische haalbaarheid onderzoeken om tweezijdige zonnepanelen te integreren in geluidsschermen langs snelwegen. Door het prototype te realiseren langs de A50 bij Uden en de energieopbrengst en beheeraspecten tijdens een testperiode van 18 maanden te volgen, wordt informatie vergaard en op basis hiervan wordt besloten of er soortgelijke initiatieven volgen op andere plaatsen.