Milieudefensie start spoedprocedure tegen luchtvervuiling

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

De Europese Commissie sprak in februari haar zorgen uit over de luchtkwaliteit in de driehoek tussen Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Milieudefensie daagde vorig jaar de Nederlandse staat al met de eis dat de overheid beter moet zorg dragen voor gezonde lucht. Volgens de milieuclub is er nog altijd geen zittingsdatum voor de procedure gepland. Met de crowdfundingsactie wil het daarom een spoedprocedure starten om de overheid te dwingen snel tot actie over te gaan.

Gefrustreerd

“De overheid doet veel te weinig om de luchtkwaliteit te verbeteren. Sterker: de maximumsnelheid wordt verhoogd naar 130 kilometer per uur, de invoering van milieuzones wordt gefrustreerd en er worden miljarden geïnvesteerd in de aanleg van nieuwe wegen. Dit beleid laat zien dat de overheid lak heeft aan het recht op gezondheid”, aldus campagneleider Anne Knol van Milieudefensie. De club financiert de spoedprocedure via crowdfunding. Er is 9.500 euro nodig; op het moment van schrijven (11 mei om 14:00 uur) staat de teller op 1.500 euro.

In maart becijferde CE Delft dat de CO2-uitstoot van al het Nederlandse vervoer twee keer zo hoog is als tot nu toe wordt aangenomen.

Milieudefensie start spoedprocedure tegen luchtvervuiling | Fleet&Mobility

Milieudefensie start spoedprocedure tegen luchtvervuiling

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

De Europese Commissie sprak in februari haar zorgen uit over de luchtkwaliteit in de driehoek tussen Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Milieudefensie daagde vorig jaar de Nederlandse staat al met de eis dat de overheid beter moet zorg dragen voor gezonde lucht. Volgens de milieuclub is er nog altijd geen zittingsdatum voor de procedure gepland. Met de crowdfundingsactie wil het daarom een spoedprocedure starten om de overheid te dwingen snel tot actie over te gaan.

Gefrustreerd

“De overheid doet veel te weinig om de luchtkwaliteit te verbeteren. Sterker: de maximumsnelheid wordt verhoogd naar 130 kilometer per uur, de invoering van milieuzones wordt gefrustreerd en er worden miljarden geïnvesteerd in de aanleg van nieuwe wegen. Dit beleid laat zien dat de overheid lak heeft aan het recht op gezondheid”, aldus campagneleider Anne Knol van Milieudefensie. De club financiert de spoedprocedure via crowdfunding. Er is 9.500 euro nodig; op het moment van schrijven (11 mei om 14:00 uur) staat de teller op 1.500 euro.

In maart becijferde CE Delft dat de CO2-uitstoot van al het Nederlandse vervoer twee keer zo hoog is als tot nu toe wordt aangenomen.