Infrastructuur

Laatste update:

Mercedes gaat snellaadnetwerk aanleggen

(Foto: Mercedes-Benz)

Mercedes-Benz wil een eigen wereldwijd netwerk met snelladers gaan opzetten, net als Tesla al heeft.
Chief technology officer Markus Schäfer heeft tijdens de Tech Talks op de techbeurs CES in Las Vegas de plannen voor een krachtig laadnetwerk van het merk Mercedes-Benz aangekondigd. Dat netwerk moet gaan bestaan uit tienduizend ultrasnelle laders.

De laders moeten een vermogen tot 350 kilowatt gaan krijgen. Daarmee kan tot 30 kilometer bereik per minuut worden geladen. Zo is een elektrische auto binnen enkele minuten weer opgeladen. Mercedes zal de eerste snelladers in de Verenigde Staten plaatsen. Daar kan de autobouwer subsidies krijgen van de overheid. Daarna gaan ze ook snelladers plaatsen in Europa en China.

CO2-uitstoot halveren

Mercedes heeft eerder aangekondigd meer dan 40 miljard dollar te willen investeren om zijn volledige aanbod te elektrificeren voor het einde van 2030. Daarmee wil Mercedes zijn CO2-uitstoot halveren ten opzichte van 2018. De Mercedes-snellaadstations komen bij grote steden en snelwegen.

Mercedes gaat snellaadnetwerk aanleggen | Fleet&Mobility
Infrastructuur

Laatste update:

Mercedes gaat snellaadnetwerk aanleggen

(Foto: Mercedes-Benz)

Mercedes-Benz wil een eigen wereldwijd netwerk met snelladers gaan opzetten, net als Tesla al heeft.
Chief technology officer Markus Schäfer heeft tijdens de Tech Talks op de techbeurs CES in Las Vegas de plannen voor een krachtig laadnetwerk van het merk Mercedes-Benz aangekondigd. Dat netwerk moet gaan bestaan uit tienduizend ultrasnelle laders.

De laders moeten een vermogen tot 350 kilowatt gaan krijgen. Daarmee kan tot 30 kilometer bereik per minuut worden geladen. Zo is een elektrische auto binnen enkele minuten weer opgeladen. Mercedes zal de eerste snelladers in de Verenigde Staten plaatsen. Daar kan de autobouwer subsidies krijgen van de overheid. Daarna gaan ze ook snelladers plaatsen in Europa en China.

CO2-uitstoot halveren

Mercedes heeft eerder aangekondigd meer dan 40 miljard dollar te willen investeren om zijn volledige aanbod te elektrificeren voor het einde van 2030. Daarmee wil Mercedes zijn CO2-uitstoot halveren ten opzichte van 2018. De Mercedes-snellaadstations komen bij grote steden en snelwegen.