Mercedes gaat snellaadnetwerk aanleggen

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
(Foto: Mercedes-Benz)

De laders moeten een vermogen tot 350 kilowatt gaan krijgen. Daarmee kan tot 30 kilometer bereik per minuut worden geladen. Zo is een elektrische auto binnen enkele minuten weer opgeladen. Mercedes zal de eerste snelladers in de Verenigde Staten plaatsen. Daar kan de autobouwer subsidies krijgen van de overheid. Daarna gaan ze ook snelladers plaatsen in Europa en China.

CO2-uitstoot halveren

Mercedes heeft eerder aangekondigd meer dan 40 miljard dollar te willen investeren om zijn volledige aanbod te elektrificeren voor het einde van 2030. Daarmee wil Mercedes zijn CO2-uitstoot halveren ten opzichte van 2018. De Mercedes-snellaadstations komen bij grote steden en snelwegen.