Infrastructuur

Laatste update:

Noors Zaptec ziet kansen voor laadsystemen in de Benelux

Noors Zaptec komt naar Benelux. (Foto: Zaptec)

Het Noorse Zaptec, aanbieder van laadstations voor EV’s, heeft met ingang van dit jaar een kantoor geopend in Amsterdam.

Vanuit dat kantoor wil Zaptec de Benelux gaan bedienen. Om die stap te begeleiden is Joris Laponder eind vorig jaar aangesteld als managing director Benelux, meldt Zaptec in een persbericht.

“De Benelux-markt is klaar voor substantiële groei”, stelt Laponder, voorheen werkzaam bij Eneco. “De energietransitie kent een versnelde groei. Levering en installatie van laadpunten en de netwerkcapaciteit in Nederland en België zijn uitdagingen.” Laponder claimt dat de systemen van Zaptec onder meer door loadbalancing het maximale uit het zwaar belaste energienetwerk halen. Zo kan de bestaande netwerkcapaciteit beter worden benut.

Laadsystemen

Het Noorse bedrijf is sinds 2012 actief. Het bedrijf biedt zowel laadpunten voor parkeergarages en bedrijven, als voor de thuismarkt. Na de Noorse markt is Nederland de verst ontwikkelde markt voor elektrisch rijden en laadsystemen. Er zijn al heel wat aanbieders van laadsystemen actief. 

Noors Zaptec ziet kansen voor laadsystemen in de Benelux | Fleet&Mobility

Noors Zaptec ziet kansen voor laadsystemen in de Benelux

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Noors Zaptec komt naar Benelux. (Foto: Zaptec)

Vanuit dat kantoor wil Zaptec de Benelux gaan bedienen. Om die stap te begeleiden is Joris Laponder eind vorig jaar aangesteld als managing director Benelux, meldt Zaptec in een persbericht.

“De Benelux-markt is klaar voor substantiële groei”, stelt Laponder, voorheen werkzaam bij Eneco. “De energietransitie kent een versnelde groei. Levering en installatie van laadpunten en de netwerkcapaciteit in Nederland en België zijn uitdagingen.” Laponder claimt dat de systemen van Zaptec onder meer door loadbalancing het maximale uit het zwaar belaste energienetwerk halen. Zo kan de bestaande netwerkcapaciteit beter worden benut.

Laadsystemen

Het Noorse bedrijf is sinds 2012 actief. Het bedrijf biedt zowel laadpunten voor parkeergarages en bedrijven, als voor de thuismarkt. Na de Noorse markt is Nederland de verst ontwikkelde markt voor elektrisch rijden en laadsystemen. Er zijn al heel wat aanbieders van laadsystemen actief.