Marakby (ex-Uber) keert terug bij Ford

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Dat meldde Ford in een persbericht dat volgde op het ontslag van ceo Mark Fields, op 22 mei.

Marakby wordt vicepresident en geeft leiding aan de nieuwe afdeling autonome voertuigen en elektrificatie. Tijdens zijn eerdere dienstverband bij de Amerikaanse autobouwer, dat 25 jaar duurde, hield hij zich al bezig met elektrische voertuigen: volgens Ford leidde hij het team naar de ontwikkeling van batterij-elektrische, plugin-hybride en hybride voertuigen.

Het nieuws van zijn vertrek bij Uber kwam gelijktijdig met het nieuws dat het bedrijf werd aangeklaagd door Waymo, een dochter van Google-moederbedrijf Alphabet, wegens diefstal van bedrijfsgeheimen. Of er ook een oorzakelijk verband is tussen een en ander is niet duidelijk.

Marakby (ex-Uber) keert terug bij Ford | Fleet&Mobility

Marakby (ex-Uber) keert terug bij Ford

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Dat meldde Ford in een persbericht dat volgde op het ontslag van ceo Mark Fields, op 22 mei.

Marakby wordt vicepresident en geeft leiding aan de nieuwe afdeling autonome voertuigen en elektrificatie. Tijdens zijn eerdere dienstverband bij de Amerikaanse autobouwer, dat 25 jaar duurde, hield hij zich al bezig met elektrische voertuigen: volgens Ford leidde hij het team naar de ontwikkeling van batterij-elektrische, plugin-hybride en hybride voertuigen.

Het nieuws van zijn vertrek bij Uber kwam gelijktijdig met het nieuws dat het bedrijf werd aangeklaagd door Waymo, een dochter van Google-moederbedrijf Alphabet, wegens diefstal van bedrijfsgeheimen. Of er ook een oorzakelijk verband is tussen een en ander is niet duidelijk.