Personenauto's

Laatste update:

Opel Nederland: Laad Ampera-e niet ’s nachts op

De Ampera-e heeft accuproblemen. (Foto: Shutterstock)

Opel Nederland roept ruim drieduizend Ampera-e’s terug wegens mogelijk brandgevaar. Ook geeft de fabrikant advies over het gebruik van de auto voordat het probleem is verholpen.

Autofabrikant Stellantis voert wereldwijd een recall uit van de Opel Ampera-e. In totaal worden er ruim 9 duizend elektrische auto’s teruggeroepen, waarvan 3.373 in Nederland. De recall vindt plaats nadat General Motors vanwege het gevaar op batterijbranden een terugroepactie doorvoerde voor 69 duizend exemplaren van de Chevrolet Bolt. Dat model maakt gebruik van dezelfde batterijcel als de Ampera-e. Dat bevestigt importeur Opel Nederland aan Automotive.

De importeur meldt verder dat het verstandig is de elektrische auto elke keer na gebruik op te laden, om te voorkomen dat de actieradius van de batterij onder de 110 kilometer komt. Uit voorzorg maant de importeur berijders om de Ampera-e na het laden buiten te parkeren en ’s nachts niet te laden.

Opel Nederland: Laad Ampera-e niet ’s nachts op | Fleet&Mobility

Opel Nederland: Laad Ampera-e niet ’s nachts op

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
De Ampera-e heeft accuproblemen. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant Stellantis voert wereldwijd een recall uit van de Opel Ampera-e. In totaal worden er ruim 9 duizend elektrische auto’s teruggeroepen, waarvan 3.373 in Nederland. De recall vindt plaats nadat General Motors vanwege het gevaar op batterijbranden een terugroepactie doorvoerde voor 69 duizend exemplaren van de Chevrolet Bolt. Dat model maakt gebruik van dezelfde batterijcel als de Ampera-e. Dat bevestigt importeur Opel Nederland aan Automotive.

De importeur meldt verder dat het verstandig is de elektrische auto elke keer na gebruik op te laden, om te voorkomen dat de actieradius van de batterij onder de 110 kilometer komt. Uit voorzorg maant de importeur berijders om de Ampera-e na het laden buiten te parkeren en ’s nachts niet te laden.