BMW en Daimler fuseren deelautodiensten

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
BMW brengt Drive-Now in. (Foto: BMW)

De fusie tussen beide concepten hing al maanden in de lucht. Daimler en BMW krijgen beide 50 procent van de aandelen in de joint venture.

Het nieuwe mobiliteitsbedrijf heeft in 31 steden in totaal zo’n vier miljoen klanten en 20 duizend auto’s hebben. Beide concepten zijn verlieslatend maar toch zou de nieuwe onderneming Volgens de Duitse krant Handelsblatt ongeveer een miljard euro waard zijn. Naast de deelautoconcepten worden ook andere dochterondernemingen ingebracht, waaronder Parkmobile.

De Duitse bedrijven denken gezamenlijk de concurrentie van Silicon Valley beter te kunnen weerstaan. Eerder namen BMW, Daimler en Audi digitale kaartenmaker Here over van Nokia, ook dit met de bedoeling een vuist te kunnen maken tegen Apple en Google.

BMW en Daimler fuseren deelautodiensten | Fleet&Mobility

BMW en Daimler fuseren deelautodiensten

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
BMW brengt Drive-Now in. (Foto: BMW)

De fusie tussen beide concepten hing al maanden in de lucht. Daimler en BMW krijgen beide 50 procent van de aandelen in de joint venture.

Het nieuwe mobiliteitsbedrijf heeft in 31 steden in totaal zo’n vier miljoen klanten en 20 duizend auto’s hebben. Beide concepten zijn verlieslatend maar toch zou de nieuwe onderneming Volgens de Duitse krant Handelsblatt ongeveer een miljard euro waard zijn. Naast de deelautoconcepten worden ook andere dochterondernemingen ingebracht, waaronder Parkmobile.

De Duitse bedrijven denken gezamenlijk de concurrentie van Silicon Valley beter te kunnen weerstaan. Eerder namen BMW, Daimler en Audi digitale kaartenmaker Here over van Nokia, ook dit met de bedoeling een vuist te kunnen maken tegen Apple en Google.