Europese autobrancheverenigingen streven naar 0 procent verkeersdoden in 2050

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Hiermee steunen de organisaties de gezamenlijke verkeersveiligheidsdoelstelling van de Europese Commissie en de lidstaten, die verkeersveiligheid tot topprioriteit hebben gemaakt. De steun bestaat onder meer uit investeringen in de ontwikkeling en introductie van levensbesparende technologieën in het verkeer. “Welke technieken werken nu daadwerkelijk goed voor de verkeersveiligheid, hoe zit het met de infrastructuur en wat helpt om berijders niet te laten afleiden door hun smartphone: dat zijn belangrijke zaken om nader te onderzoeken”, zegt voorzitter van de RAI Vereniging, Steven van Eijck, tegen Automotive. Samen met de ANWB is RAI Vereniging initiatiefnemer van dit akkoord. “Het was voor het eerst dat deze overkoepelende organisaties in deze setting bij elkaar waren”, zegt Van Eijck.

De ondertekening vond plaats in het Louwman museum, tijdens het 2018 Automotive Dinner dat door de RAI Vereniging is georganiseerd in verband met haar 125 jarig bestaan. Voor het eerst zijn vorig jaar meer dodelijke verkeerslachtoffers gevallen op de fiets dan in de auto, zo meldde het CBS eerder dit jaar. In totaal kwamen er vorig jaar 613 mensen om bij een verkeersongeval.

Europese autobrancheverenigingen streven naar 0 procent verkeersdoden in 2050 | Fleet&Mobility

Europese autobrancheverenigingen streven naar 0 procent verkeersdoden in 2050

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Hiermee steunen de organisaties de gezamenlijke verkeersveiligheidsdoelstelling van de Europese Commissie en de lidstaten, die verkeersveiligheid tot topprioriteit hebben gemaakt. De steun bestaat onder meer uit investeringen in de ontwikkeling en introductie van levensbesparende technologieën in het verkeer. “Welke technieken werken nu daadwerkelijk goed voor de verkeersveiligheid, hoe zit het met de infrastructuur en wat helpt om berijders niet te laten afleiden door hun smartphone: dat zijn belangrijke zaken om nader te onderzoeken”, zegt voorzitter van de RAI Vereniging, Steven van Eijck, tegen Automotive. Samen met de ANWB is RAI Vereniging initiatiefnemer van dit akkoord. “Het was voor het eerst dat deze overkoepelende organisaties in deze setting bij elkaar waren”, zegt Van Eijck.

De ondertekening vond plaats in het Louwman museum, tijdens het 2018 Automotive Dinner dat door de RAI Vereniging is georganiseerd in verband met haar 125 jarig bestaan. Voor het eerst zijn vorig jaar meer dodelijke verkeerslachtoffers gevallen op de fiets dan in de auto, zo meldde het CBS eerder dit jaar. In totaal kwamen er vorig jaar 613 mensen om bij een verkeersongeval.