CBS: Meer fiets- dan autododen in verkeer

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Voor het eerst vielen er meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Dat meldt het CBS vandaag. 

In 2017 kwamen 201 inzittenden van een personenauto om het leven, 30 minder dan in 2016.

Hoewel het aantal oudere verkeersdoden afnam, blijven 65-plussers een grote risicogroep. Twee derde van alle fietsdoden was 65 jaar of ouder. Ook afgezet tegen de bevolkingsomvang is dit een relatief groot aandeel, stelt het CBS. Deze groep maakt namelijk de minste fietskilometers. Drie procent van de dodelijke fietsslachtoffers was jonger dan 18 jaar.

CBS: Meer fiets- dan autododen in verkeer | Fleet&Mobility

CBS: Meer fiets- dan autododen in verkeer

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Voor het eerst vielen er meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Dat meldt het CBS vandaag. 

In 2017 kwamen 201 inzittenden van een personenauto om het leven, 30 minder dan in 2016.

Hoewel het aantal oudere verkeersdoden afnam, blijven 65-plussers een grote risicogroep. Twee derde van alle fietsdoden was 65 jaar of ouder. Ook afgezet tegen de bevolkingsomvang is dit een relatief groot aandeel, stelt het CBS. Deze groep maakt namelijk de minste fietskilometers. Drie procent van de dodelijke fietsslachtoffers was jonger dan 18 jaar.