Amsterdam verlengt subsidie voor zakelijke EV’s

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Amsterdam verlengt subsidieregeling voor zakelijke EV's. (Foto: Shutterstock)

Amsterdam heeft besloten om de subsidieregeling voor EV’s voor zakelijk gebruik te verlengen tot 1 oktober 2019. Zo meldt de gemeente op de site. De subsidie is aan te vragen voor elektrische personen- en bestelwagens, bussen en vrachtwagens, die dagelijks veel zakelijke kilometers maken in de stad. De subsidie voor elektrische personen- en bestelauto’s kan oplopen tot maximaal 5 duizend euro. Om voor de subsidie in aanmerking te kunnen komen moet je als aanvrager bij de Kamer van Koophandel ingeschreven zijn en minimaal 8 duizend zakelijke kilometers maken in de stad. De subsidie is ook aan te vragen voor het leasen van een EV. Voor de subsidiëring van zakelijke personenauto’s heeft de gemeente voor dit jaar 1,5 miljoen euro beschikbaar.

Er is een aparte subsidieregeling voor elektrische taxi’s, waarbij maximaal voor vijf taxi’s per onderneming subsidie kan worden aangevraagd.

De hoofdstad wil het gebruik van EV graag stimuleren en streeft in 2025 naar uitstootvrij verkeer. Behalve met deze subsidieregeling, wil Amsterdam dit bereiken door een reeks van maatregelen, zoals het instellen van milieuzones en uitbreiding van het aantal oplaadpunten. Amsterdam geeft sinds 2016 subsidie op EV’s: sindsdien is er in totaal voor 2,6 miljoen euro aan subsidies uitgekeerd. Taxi’s vormden met 62 procent veruit de grootste groep aanvragers, gevolgd door personenauto’s (19%) en bestelauto’s (18%). In het derde kwartaal van dit jaar zullen nieuwe subsidieregelingen worden opgesteld.

Subsidieregelingen voor EV’s waren ook een belangrijk in het concept Klimaatakkoord dat onlangs werd voorgesteld.  

Amsterdam verlengt subsidie voor zakelijke EV’s | Fleet&Mobility

Amsterdam verlengt subsidie voor zakelijke EV’s

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Amsterdam verlengt subsidieregeling voor zakelijke EV's.
Amsterdam verlengt subsidieregeling voor zakelijke EV's. (Foto: Shutterstock)

Amsterdam heeft besloten om de subsidieregeling voor EV’s voor zakelijk gebruik te verlengen tot 1 oktober 2019. Zo meldt de gemeente op de site. De subsidie is aan te vragen voor elektrische personen- en bestelwagens, bussen en vrachtwagens, die dagelijks veel zakelijke kilometers maken in de stad. De subsidie voor elektrische personen- en bestelauto’s kan oplopen tot maximaal 5 duizend euro. Om voor de subsidie in aanmerking te kunnen komen moet je als aanvrager bij de Kamer van Koophandel ingeschreven zijn en minimaal 8 duizend zakelijke kilometers maken in de stad. De subsidie is ook aan te vragen voor het leasen van een EV. Voor de subsidiëring van zakelijke personenauto’s heeft de gemeente voor dit jaar 1,5 miljoen euro beschikbaar.

Er is een aparte subsidieregeling voor elektrische taxi’s, waarbij maximaal voor vijf taxi’s per onderneming subsidie kan worden aangevraagd.

De hoofdstad wil het gebruik van EV graag stimuleren en streeft in 2025 naar uitstootvrij verkeer. Behalve met deze subsidieregeling, wil Amsterdam dit bereiken door een reeks van maatregelen, zoals het instellen van milieuzones en uitbreiding van het aantal oplaadpunten. Amsterdam geeft sinds 2016 subsidie op EV’s: sindsdien is er in totaal voor 2,6 miljoen euro aan subsidies uitgekeerd. Taxi’s vormden met 62 procent veruit de grootste groep aanvragers, gevolgd door personenauto’s (19%) en bestelauto’s (18%). In het derde kwartaal van dit jaar zullen nieuwe subsidieregelingen worden opgesteld.

Subsidieregelingen voor EV’s waren ook een belangrijk in het concept Klimaatakkoord dat onlangs werd voorgesteld.