‘Stint voorlopig nog niet de weg op’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Vernieuwde Stint mag straks de weg weer op. (Foto: Stint Urban Mobility)

De aangepaste versie van de Stint, de elektrische bolderkar die vorig jaar betrokken was bij een dodelijk ongeluk, is nog in afwachting van goedkeuring door RDW. Dat melden diverse media. De Rijksdienst is nu bezig met de laatste keuring. Er zijn in de afgelopen maanden de nodige aanpassingen aan het voertuig gedaan, op last van de overheid. De Stint werd vorig jaar verboden, na een ongeluk in Oss waarbij vier kinderen omkwamen. Uit onderzoek van TNO bleek dat het voertuig niet veilig genoeg was. De Tweede Kamer ging akkoord met de nodige aanpassingen waardoor de Stint weer gebruikt mag worden. “Tweederde van de kinderdagverblijven heeft aangegeven de Stint weer in gebruik te willen nemen. De vraag is zeker niet weg”, aldus Edwin Renzen, eigenaar van Stint Urban Mobility.

Friesland Lease werd destijds ook geraakt door het straatverbod van de Stint.

 

‘Stint voorlopig nog niet de weg op’ | Fleet&Mobility

‘Stint voorlopig nog niet de weg op’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Vernieuwde Stint mag straks de weg weer op. (Foto: Stint Urban Mobility)

De aangepaste versie van de Stint, de elektrische bolderkar die vorig jaar betrokken was bij een dodelijk ongeluk, is nog in afwachting van goedkeuring door RDW. Dat melden diverse media. De Rijksdienst is nu bezig met de laatste keuring. Er zijn in de afgelopen maanden de nodige aanpassingen aan het voertuig gedaan, op last van de overheid. De Stint werd vorig jaar verboden, na een ongeluk in Oss waarbij vier kinderen omkwamen. Uit onderzoek van TNO bleek dat het voertuig niet veilig genoeg was. De Tweede Kamer ging akkoord met de nodige aanpassingen waardoor de Stint weer gebruikt mag worden. “Tweederde van de kinderdagverblijven heeft aangegeven de Stint weer in gebruik te willen nemen. De vraag is zeker niet weg”, aldus Edwin Renzen, eigenaar van Stint Urban Mobility.

Friesland Lease werd destijds ook geraakt door het straatverbod van de Stint.