Leasing en verhuur

Laatste update:

ALD Automotive en Friesland Lease winnaars VZR-verkiezing Beste Leasemaatschappij

Foto: Shutterstock

Met het rapportcijfer 8,2 wint ALD Automotive in de categorie grote leasemaatschappijen. Friesland Lease behaalt de eerste plek in de categorie middelgrote en kleine leasemaatschappijen, met een 8,4.

De awards van de verkiezing Beste Leasemaatschappij 2021 werden vanmiddag uitgereikt tijdens het Lease Event van de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR). Het gemiddelde rapportcijfer kwam dit jaar uit op een 8,3, wat vier procentpunt hoger is dan het rapportcijfer van 2019. Ook de gemiddelde NPS score van 25 was 3 punten hoger dan die van vorig jaar.

In 2019 wonnen Aphabet Nederland en Friesland Lease de awards voor beste leasemaatschappij. In het onderzoek naar tevredenheid van de VZR en Feedback Company hebben ruim 5.000 respondenten hun leasemaatschappij beoordeeld. In de categorie groot eindigt Alphabet Nederland op de tweede plaats en neemt Arval de derde plaats in. Eerder dit jaar deelden beide leasemaatschappijen de eerste plaatste plaats nog in een verkiezing onder fleetmanagers. Bij de categorie middelgrote en kleine leasemaatschappijen heeft Wittebrug Lease de twee positie ingenomen en eindigt Wagenplan op de derde positie.

Leasemaatschappijen worden in het onderzoek beoordeeld op onder meer communicatie. Volgens Jeroen Kruisweg, algemeen directeur van ALD Automotive, heeft dat geresulteerd in de winst voor de leasemaatschappij. “Door covid-19 zijn we nog bewuster gaan communiceren. Zowel intern bij ALD, als met onze leaserijders blijkt dat belangrijk. We meten tevredenheid op alle contactmomenten en daardoor kunnen we snel en gericht verbeteren waar dat nodig is. Dat geldt voor digitale communicatie en voor het persoonlijke contact tussen ALD en leaserijder.”

Tevreden wagenparkbeheerders

Ook zijn er awards uitgedeeld in de categorieën tevredenheid wagenparkbeheerders en tevredenheid private leaserijders. Hier wint Arval de eerste prijs onder wagenparkbeheerders, terwijl private leaserijders Alphabet Nederland als beste leasemaatschappij beoordelen. Arval wordt gevolgd door Athlon en Alphabet Nederland als het gaat om meest tevreden wagenparkbeheerders.

Jan van Delft, VZR-voorzitter, bestempelt de waarde van de tevredenheidscijfers. ”Zowel leaserijders als wagenparkbeheerders en private leaserijders zijn meer tevreden dan vorig jaar en dat zien we ook terug in de NPS scores. Het is goed om te zien dat in een moeilijk jaar als 2020 berijders en wagenparkbeheerders hun leasemaatschappijen waarderen.”

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos
ALD Automotive en Friesland Lease winnaars VZR-verkiezing Beste Leasemaatschappij | Fleet&Mobility

ALD Automotive en Friesland Lease winnaars VZR-verkiezing Beste Leasemaatschappij

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

De awards van de verkiezing Beste Leasemaatschappij 2021 werden vanmiddag uitgereikt tijdens het Lease Event van de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR). Het gemiddelde rapportcijfer kwam dit jaar uit op een 8,3, wat vier procentpunt hoger is dan het rapportcijfer van 2019. Ook de gemiddelde NPS score van 25 was 3 punten hoger dan die van vorig jaar.

In 2019 wonnen Aphabet Nederland en Friesland Lease de awards voor beste leasemaatschappij. In het onderzoek naar tevredenheid van de VZR en Feedback Company hebben ruim 5.000 respondenten hun leasemaatschappij beoordeeld. In de categorie groot eindigt Alphabet Nederland op de tweede plaats en neemt Arval de derde plaats in. Eerder dit jaar deelden beide leasemaatschappijen de eerste plaatste plaats nog in een verkiezing onder fleetmanagers. Bij de categorie middelgrote en kleine leasemaatschappijen heeft Wittebrug Lease de twee positie ingenomen en eindigt Wagenplan op de derde positie.

Leasemaatschappijen worden in het onderzoek beoordeeld op onder meer communicatie. Volgens Jeroen Kruisweg, algemeen directeur van ALD Automotive, heeft dat geresulteerd in de winst voor de leasemaatschappij. “Door covid-19 zijn we nog bewuster gaan communiceren. Zowel intern bij ALD, als met onze leaserijders blijkt dat belangrijk. We meten tevredenheid op alle contactmomenten en daardoor kunnen we snel en gericht verbeteren waar dat nodig is. Dat geldt voor digitale communicatie en voor het persoonlijke contact tussen ALD en leaserijder.”

Tevreden wagenparkbeheerders

Ook zijn er awards uitgedeeld in de categorieën tevredenheid wagenparkbeheerders en tevredenheid private leaserijders. Hier wint Arval de eerste prijs onder wagenparkbeheerders, terwijl private leaserijders Alphabet Nederland als beste leasemaatschappij beoordelen. Arval wordt gevolgd door Athlon en Alphabet Nederland als het gaat om meest tevreden wagenparkbeheerders.

Jan van Delft, VZR-voorzitter, bestempelt de waarde van de tevredenheidscijfers. ”Zowel leaserijders als wagenparkbeheerders en private leaserijders zijn meer tevreden dan vorig jaar en dat zien we ook terug in de NPS scores. Het is goed om te zien dat in een moeilijk jaar als 2020 berijders en wagenparkbeheerders hun leasemaatschappijen waarderen.”