ElaadNL sluit oplaad-partnership met EU-onderzoekscentrum

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
De aankondiging van het partnership vond plaats tijdens het CharIN Testival. (Foto: ElaadNL)

Het partnership tussen ElaadNL en JRC maakt van het Nederlandse kenniscentrum naar eigen zeggen een belangrijke onderzoekspartner voor de EU op het gebied van slim laden, power quality en interoperabilliteit.  Zo meldt Elaad.NL. Het JRC ondersteunt de beleidsvorming van de EU met onafhankelijk wetenschappelijk advies en hecht veel belang aan standaardisatie binnen Europa van laadsystemen. ElaadNL heeft hier veel ervaring mee door de betrokkenheid bij de ontwikkeling van laadprotocollen en de tests die zij uitvoeren op hun eigen testlab.

EU-invloed

Door de samenwerking met het JRC wordt ons land een belangrijke adviseur voor beleidsvorming rondom elektrische mobiliteit in Europa, meent ElaadNL. “Met deze samenwerking kunnen wij samen optrekken met meer  verschillende partijen, waarmee we samen tests uit kunnen voeren op onder andere ons testlab,” zegt Lonneke Driessen, director Standardization & Testlab bij ElaadNL. In het ElaadNL-testlab worden laadinfrastructuur en elektrische voertuigen getest op drie onderdelen: de belasting op het net, ook wel Power Quality genoemd, of alle systemen elkaar begrijpen, interoperabilliteit, en of ze geschikt zijn om slim te laden.

Voorbereiden

Naast de onderzoeken en tests van het testlab, is het plan ook samen te werken op het gebied van data analytics, het analyseren en monitoren van laadtransacties en laadpaalgebruik om zo te onderzoeken wanneer, hoe en hoe lang gemiddelde EV-rijders laden. “Met het uitwisselen van deze informatie bereiden wij ons in Nederland voor op de komst van een miljoen elektrische auto’s. Door de samenwerking met JRC kunnen we Europa voorbereiden op de komst van tientallen miljoenen”, aldus Driessen.

ElaadNL sluit oplaad-partnership met EU-onderzoekscentrum | Fleet&Mobility

ElaadNL sluit oplaad-partnership met EU-onderzoekscentrum

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
De aankondiging van het partnership vond plaats tijdens het CharIN Testival. (Foto: ElaadNL)

Het partnership tussen ElaadNL en JRC maakt van het Nederlandse kenniscentrum naar eigen zeggen een belangrijke onderzoekspartner voor de EU op het gebied van slim laden, power quality en interoperabilliteit.  Zo meldt Elaad.NL. Het JRC ondersteunt de beleidsvorming van de EU met onafhankelijk wetenschappelijk advies en hecht veel belang aan standaardisatie binnen Europa van laadsystemen. ElaadNL heeft hier veel ervaring mee door de betrokkenheid bij de ontwikkeling van laadprotocollen en de tests die zij uitvoeren op hun eigen testlab.

EU-invloed

Door de samenwerking met het JRC wordt ons land een belangrijke adviseur voor beleidsvorming rondom elektrische mobiliteit in Europa, meent ElaadNL. “Met deze samenwerking kunnen wij samen optrekken met meer  verschillende partijen, waarmee we samen tests uit kunnen voeren op onder andere ons testlab,” zegt Lonneke Driessen, director Standardization & Testlab bij ElaadNL. In het ElaadNL-testlab worden laadinfrastructuur en elektrische voertuigen getest op drie onderdelen: de belasting op het net, ook wel Power Quality genoemd, of alle systemen elkaar begrijpen, interoperabilliteit, en of ze geschikt zijn om slim te laden.

Voorbereiden

Naast de onderzoeken en tests van het testlab, is het plan ook samen te werken op het gebied van data analytics, het analyseren en monitoren van laadtransacties en laadpaalgebruik om zo te onderzoeken wanneer, hoe en hoe lang gemiddelde EV-rijders laden. “Met het uitwisselen van deze informatie bereiden wij ons in Nederland voor op de komst van een miljoen elektrische auto’s. Door de samenwerking met JRC kunnen we Europa voorbereiden op de komst van tientallen miljoenen”, aldus Driessen.