VWPFS koopt windturbines voor opladen EV-vloot

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De turbines staan in Rouveen. (Foto: VWPFS)

Leasemaatschappij Volkswagen Pon Financial Services (VWPFS) heeft twee windturbines gekocht van energiebedrijf Service House. Het bedrijf wil de opgewekte stroom inzetten om elektrische auto’s van fleetklanten op te laden. Dat meldt VWPFS. 

De leasemaatschappij presenteert deze maand in samenwerking met Service House nieuwe proposities voor klanten. De twee windturbines, die in Rouveen staan, gaan hier een bijdrage aan leveren. De komende 20 jaar moet op jaarbasis ruim 9,5 miljoen kWh groene stroom worden opgewekt.

“Deze windturbines dragen bij aan onze doelstelling om zo snel mogelijk klimaatneutraal te worden. Als leasemaatschappij willen wij onze klanten de mogelijkheid geven hun elektrische auto duurzaam te laten rijden op windstroom uit Nederland. Niet verduurzamen via groencertificatenhandel, maar aantoonbaar en aanwijsbaar met opwekcapaciteit van eigen windturbines”, zegt Ernst Jan van Eijkelenburg, managing director van VWPFS.

VWPFS staat met 109 duizend leasevoertuigen op plek 3 in de Automotive Leasemaatschappij Top 60.