Autoscout biedt auto-abonnementen aan

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Het abonnement is maandelijks opzegbaar. (Foto: Shutterstock).

Afgelopen maand zette Autoscout24 zijn groeistrategie al kracht bij door overnames van digitale groothandel Autoproff en autoportalen Leasetrader en Leasevergelijker. Halverwege 2021 investeerde Autoscout24 al in de Noorse startup Imove, een platform dat abonnementsdiensten voor elektrische auto’s verzamelt. In februari werd bekend dat Imove EV-abonnementen gaat aanbieden in ons land. Nu gaat Autoscout dus ook auto-abonnementen aanbieden. Deze nieuwe service wordt de komende maanden getest en geëvalueerd op het platform met de intentie om nieuwe partners aan te sluiten en het aanbod te vergroten. Autoscout24 zet hiermee naar eigen zeggen in het persbericht “een grote stap richting het doel om een mobiliteitsplatform te worden en zorgt dat gebruikers eenvoudiger en sneller hun match vinden”.

Het aanbod voor auto-abonnementen op het platform bestaat uit verschillende carrosserieën en brandstofmogelijkheden voor een vast bedrag per maand. De gebruikers zijn daarnaast vrij om tussen auto’s te wisselen en zelf hun looptijd te bepalen. Het abonnement is na één maand elk moment opzegbaar. De partners zijn vrij in het aanbod en de afwikkeling van het contract. Op Automotive stellen Hertz en Sixt dat zij zelf hun prijzen en voorwaarden zo transparant mogelijk zullen maken en te verwachten dat Autoscout erop toeziet dat eventuele nieuwe aanbieders dat ook zullen doen.

Autoscout biedt auto-abonnementen aan | Fleet&Mobility

Autoscout biedt auto-abonnementen aan

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Het abonnement is maandelijks opzegbaar. (Foto: Shutterstock).

Afgelopen maand zette Autoscout24 zijn groeistrategie al kracht bij door overnames van digitale groothandel Autoproff en autoportalen Leasetrader en Leasevergelijker. Halverwege 2021 investeerde Autoscout24 al in de Noorse startup Imove, een platform dat abonnementsdiensten voor elektrische auto’s verzamelt. In februari werd bekend dat Imove EV-abonnementen gaat aanbieden in ons land. Nu gaat Autoscout dus ook auto-abonnementen aanbieden. Deze nieuwe service wordt de komende maanden getest en geëvalueerd op het platform met de intentie om nieuwe partners aan te sluiten en het aanbod te vergroten. Autoscout24 zet hiermee naar eigen zeggen in het persbericht “een grote stap richting het doel om een mobiliteitsplatform te worden en zorgt dat gebruikers eenvoudiger en sneller hun match vinden”.

Het aanbod voor auto-abonnementen op het platform bestaat uit verschillende carrosserieën en brandstofmogelijkheden voor een vast bedrag per maand. De gebruikers zijn daarnaast vrij om tussen auto’s te wisselen en zelf hun looptijd te bepalen. Het abonnement is na één maand elk moment opzegbaar. De partners zijn vrij in het aanbod en de afwikkeling van het contract. Op Automotive stellen Hertz en Sixt dat zij zelf hun prijzen en voorwaarden zo transparant mogelijk zullen maken en te verwachten dat Autoscout erop toeziet dat eventuele nieuwe aanbieders dat ook zullen doen.