Cazoo verkoopt Duits auto-abonnementenbedrijf Cluno

Redactie Redactie
• Laatste update:
Cazoo zal zich nu volledig richten op de Britse markt. (Foto: Cazoo)

Cazoo deed eerder al zijn activiteiten in Spanje en Italië van de hand. Met de verkoop is het terugtrekken van de markten op het Europese vasteland zo goed als afgerond, aldus Cazoo. Het al tijden financieel wankelende autoverkoop-platform Cazoo zal zich nu volledig richten op de Britse markt. 

Welke overnamebedrag hiermee is gemoeid, is niet bekend gemaakt. ViveLaCar, zelf actief in auto-abonnementen, heeft enkele duizenden auto’s in Duitsland zelf overgenomen. Ook alle werknemers van Cluno gaan mee met de overname. In januari werd bekend dat Alex Chesterman, oprichter en ceo van Cazoo, in april zal terugtreden als ceo na slechte resultaten. Paul Whitehead, momenteel coo bij Cazoo, wordt de nieuwe ceo. Chesterman blijft aan het bedrijf verbonden als voorzitter.

Cazoo verkoopt Duits auto-abonnementenbedrijf Cluno | Fleet&Mobility

Cazoo verkoopt Duits auto-abonnementenbedrijf Cluno

Redactie Redactie
• Laatste update:
Cazoo zal zich nu volledig richten op de Britse markt. (Foto: Cazoo)

Cazoo deed eerder al zijn activiteiten in Spanje en Italië van de hand. Met de verkoop is het terugtrekken van de markten op het Europese vasteland zo goed als afgerond, aldus Cazoo. Het al tijden financieel wankelende autoverkoop-platform Cazoo zal zich nu volledig richten op de Britse markt. 

Welke overnamebedrag hiermee is gemoeid, is niet bekend gemaakt. ViveLaCar, zelf actief in auto-abonnementen, heeft enkele duizenden auto’s in Duitsland zelf overgenomen. Ook alle werknemers van Cluno gaan mee met de overname. In januari werd bekend dat Alex Chesterman, oprichter en ceo van Cazoo, in april zal terugtreden als ceo na slechte resultaten. Paul Whitehead, momenteel coo bij Cazoo, wordt de nieuwe ceo. Chesterman blijft aan het bedrijf verbonden als voorzitter.