MyWheels neemt Connect Car over: “In één klap de grootste deelauto aanbieder”

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
"Als je op loopafstand een deelauto kan krijgen, heb je geen eigen auto meer nodig", denkt Karina Tiekstra, ceo van My Wheels.

Connect Car beschikt over 300 deelauto’s -deelautoplekken-, voornamelijk rondom Amsterdam. MyWheels telt 2.200 deelauto’s, waarvan meer dan de helft elektrisch. Door de overname komt het totaal op 2.500 deelauto’s. Alle Connect Car-auto’s gaan over naar het MyWheels-label.

Loopafstand 

“Er komen in de regio Amsterdam nu veel gunstig gelegen plekken bij, wat MyWheels in één klap de grootste aanbieder van deelauto’s in Nederland maakt”, aldus Karina Tiekstra, ceo van MyWheels. “Het wordt, mede door de hoge parkeerdruk en drukte in de stad, steeds minder aantrekkelijk om een eigen auto te bezitten. Als gebruikers een deelauto op loopafstand kunnen pakken, dan is een eigen auto niet meer echt nodig.” Het bedrijf is ervan overtuigd dat er één miljoen deelauto’s nodig zijn om Nederland mobiel te houden. Vorig jaar groeide het aantal deelauto’s van MyWheels van 750 tot 2.220 stuks. Onlangs nog leverde Renault 300 elektrische auto’s al My Wheels.

Het deelautoconcept ging vorig jaar samen met start-up Juuve dat met deelauto’s actief was in Rotterdam en Utrecht. Internetprovider Mijndomein heeft sinds 2020 een meerderheidsbelang in MyWheels.

MyWheels neemt Connect Car over: “In één klap de grootste deelauto aanbieder” | Fleet&Mobility

MyWheels neemt Connect Car over: “In één klap de grootste deelauto aanbieder”

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
"Als je op loopafstand een deelauto kan krijgen, heb je geen eigen auto meer nodig", denkt Karina Tiekstra, ceo van My Wheels.

Connect Car beschikt over 300 deelauto’s -deelautoplekken-, voornamelijk rondom Amsterdam. MyWheels telt 2.200 deelauto’s, waarvan meer dan de helft elektrisch. Door de overname komt het totaal op 2.500 deelauto’s. Alle Connect Car-auto’s gaan over naar het MyWheels-label.

Loopafstand 

“Er komen in de regio Amsterdam nu veel gunstig gelegen plekken bij, wat MyWheels in één klap de grootste aanbieder van deelauto’s in Nederland maakt”, aldus Karina Tiekstra, ceo van MyWheels. “Het wordt, mede door de hoge parkeerdruk en drukte in de stad, steeds minder aantrekkelijk om een eigen auto te bezitten. Als gebruikers een deelauto op loopafstand kunnen pakken, dan is een eigen auto niet meer echt nodig.” Het bedrijf is ervan overtuigd dat er één miljoen deelauto’s nodig zijn om Nederland mobiel te houden. Vorig jaar groeide het aantal deelauto’s van MyWheels van 750 tot 2.220 stuks. Onlangs nog leverde Renault 300 elektrische auto’s al My Wheels.

Het deelautoconcept ging vorig jaar samen met start-up Juuve dat met deelauto’s actief was in Rotterdam en Utrecht. Internetprovider Mijndomein heeft sinds 2020 een meerderheidsbelang in MyWheels.