Chemiebedrijf Bayer zet in op leasefietsen

Leasefiets • Inmiddels heeft 25 procent van de werknemers een leasefiets.
Sander van Vliet Sander van Vliet
77 procent van van werkende Nederlanders staat open voor een leasefiets (foto: Shutterstock)

Chemiebedrijf Bayer kiest voor leasefietsen van Lease a Bike. Deze stap is onderdeel van bredere inspanningen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid voor medewerkers. Dat meldt Lease a Bike in een persbericht.

Inmiddels maken 500 van de 2.000 medewerkers in de Benelux gebruik van een leasefiets. “We zijn trots op dit resultaat en onze gedeelde visie om zoveel mogelijk mensen op de fiets te krijgen,” zegt Karine Buys, hoofd van de HR-afdeling in de Benelux, bij het chemieconcern.

Populariteit neemt toe

Het aantal leasefietsen, los van Swapfiets, is in 2022 bijna verdubbeld ten opzichte van 2021. In 2021 waren er 58 duizend leasecontracten voor e-bikes, en in 2022 waren dit er 100 duizend. Recentere cijfers zijn niet beschikbaar.

In buurlanden België en Duitsland is het effect sterker zichtbaar doordat het in deze landen fiscaal voordeliger is om een fiets in de lease aan te schaffen. Eerder riep mobiliteitsmanager van KPN, Carlo Steenvoorden, al op om de beleidsregels in Nederland ook aan te passen. “Als we de huidige belastingregels voor leasefietsen niet aanpassen, dan gaan we als Nederland niet vooruit. Als samenleving dragen we uiteindelijk veel minder zorgkosten door meer te fietsen”, aldus Steenvoorden.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Chemiebedrijf Bayer zet in op leasefietsen | Fleet&Mobility

Chemiebedrijf Bayer zet in op leasefietsen

Leasefiets • Inmiddels heeft 25 procent van de werknemers een leasefiets.
Sander van Vliet Sander van Vliet
77 procent van van werkende Nederlanders staat open voor een leasefiets (foto: Shutterstock)

Chemiebedrijf Bayer kiest voor leasefietsen van Lease a Bike. Deze stap is onderdeel van bredere inspanningen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid voor medewerkers. Dat meldt Lease a Bike in een persbericht.

Inmiddels maken 500 van de 2.000 medewerkers in de Benelux gebruik van een leasefiets. “We zijn trots op dit resultaat en onze gedeelde visie om zoveel mogelijk mensen op de fiets te krijgen,” zegt Karine Buys, hoofd van de HR-afdeling in de Benelux, bij het chemieconcern.

Populariteit neemt toe

Het aantal leasefietsen, los van Swapfiets, is in 2022 bijna verdubbeld ten opzichte van 2021. In 2021 waren er 58 duizend leasecontracten voor e-bikes, en in 2022 waren dit er 100 duizend. Recentere cijfers zijn niet beschikbaar.

In buurlanden België en Duitsland is het effect sterker zichtbaar doordat het in deze landen fiscaal voordeliger is om een fiets in de lease aan te schaffen. Eerder riep mobiliteitsmanager van KPN, Carlo Steenvoorden, al op om de beleidsregels in Nederland ook aan te passen. “Als we de huidige belastingregels voor leasefietsen niet aanpassen, dan gaan we als Nederland niet vooruit. Als samenleving dragen we uiteindelijk veel minder zorgkosten door meer te fietsen”, aldus Steenvoorden.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.