Merendeel werkgevers biedt geen leasefiets of fietsplan aan

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
77 procent van van werkende Nederlanders dat open staat voor een leasefiets (foto: Shutterstock)

79 procent van de ondervraagden ziet een e-bike van de zaak als een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde terwijl 76 procent vindt dat een leasefiets onderdeel uitmaakt van aantrekkelijk werkgeverschap en niet mag ontbreken in een modern en duurzaam mobiliteitsbeleid. “Hier liggen daarom grote kansen voor werkgevers. Elektrisch rijden en de mogelijkheid om ook een fiets of e-bike te leasen zijn duurzame opties waarmee een bedrijf zich in de huidige arbeidsmarkt kan positioneren als een aantrekkelijke en duurzame werkgever”, zegt Lonneke van der Horst, Marketing & Strategy director bij ALD Automotive.

Veel interesse in leasefiets

Het percentage van werkende Nederlanders dat open staat voor een leasefiets, eventueel in combinatie met een leaseauto, is licht gestegen vergeleken met twee jaar geleden, van 71 naar 77 procent. Ruim de helft van de werknemers weet niet wat de fiscale regels zijn met betrekking tot een fiets van de zaak en vindt dat de overheid een leasefiets en fietsplan moet stimuleren door het fiscaal aantrekkelijker te maken. Lees het complete onderzoek in de Automotive Kennisbank.

“De regeling moet simpeler en aantrekkelijker worden voor werkgevers en werknemers. De administratieve rompslomp rondom de fiets van de zaak werkt demotiverend. Daarnaast schuurt het gebruik van de fiets van de zaak met de onbelaste reiskostenvergoeding, de werkkostenregeling en de bijtelling. Als we samen met de overheid ervoor kunnen zorgen dat daar minder mensen op afhaken, wordt de toekomst voor de leasefiets nog mooier en draagt deze bij aan de medewerkerstevredenheid.”, aldus Renate Hemerik, voorzitter van de VNA, vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen.

Merendeel werkgevers biedt geen leasefiets of fietsplan aan | Fleet&Mobility

Merendeel werkgevers biedt geen leasefiets of fietsplan aan

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
77 procent van van werkende Nederlanders dat open staat voor een leasefiets (foto: Shutterstock)

79 procent van de ondervraagden ziet een e-bike van de zaak als een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde terwijl 76 procent vindt dat een leasefiets onderdeel uitmaakt van aantrekkelijk werkgeverschap en niet mag ontbreken in een modern en duurzaam mobiliteitsbeleid. “Hier liggen daarom grote kansen voor werkgevers. Elektrisch rijden en de mogelijkheid om ook een fiets of e-bike te leasen zijn duurzame opties waarmee een bedrijf zich in de huidige arbeidsmarkt kan positioneren als een aantrekkelijke en duurzame werkgever”, zegt Lonneke van der Horst, Marketing & Strategy director bij ALD Automotive.

Veel interesse in leasefiets

Het percentage van werkende Nederlanders dat open staat voor een leasefiets, eventueel in combinatie met een leaseauto, is licht gestegen vergeleken met twee jaar geleden, van 71 naar 77 procent. Ruim de helft van de werknemers weet niet wat de fiscale regels zijn met betrekking tot een fiets van de zaak en vindt dat de overheid een leasefiets en fietsplan moet stimuleren door het fiscaal aantrekkelijker te maken. Lees het complete onderzoek in de Automotive Kennisbank.

“De regeling moet simpeler en aantrekkelijker worden voor werkgevers en werknemers. De administratieve rompslomp rondom de fiets van de zaak werkt demotiverend. Daarnaast schuurt het gebruik van de fiets van de zaak met de onbelaste reiskostenvergoeding, de werkkostenregeling en de bijtelling. Als we samen met de overheid ervoor kunnen zorgen dat daar minder mensen op afhaken, wordt de toekomst voor de leasefiets nog mooier en draagt deze bij aan de medewerkerstevredenheid.”, aldus Renate Hemerik, voorzitter van de VNA, vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen.