Nio zet batterijwisselstations in om elektriciteitsnet te stabiliseren

Nio • Nio meldt dat het bedrijf dit jaar de service ook in Nederland wil aanbieden.
Sander van Vliet Sander van Vliet
Nio-laadstation in Denemarken. (Foto: Nio).

Nio helpt in Denemarken om het elektriciteitsnet in balans te brengen door de batterijwisselstation op te laden op het moment dat er een overschot aan elektriciteit beschikbaar is op het net en elektriciteit derhalve het goedkoopst is. Dat meldt Nio in een persbericht.

‘De batterijwisselstations gebruiken de overtollige energie op het elektriciteitsnet om de batterijen op te laden’, meldt Nio. ‘Op het moment dat er weinig elektriciteit beschikbaar is, vraagt het batterijstation om minder vermogen.’ Volgens Nio is er voor de klanten altijd voldoende stroom beschikbaar door middel van de Nio Power Cloud, die de vraag naar het wisselen van batterijen voorspelt.

Nio meldt dat het bedrijf dit jaar de service ook in Nederland wil aanbieden. Het Chinese merk werkt daarvoor samen met energieleverancier Vandebron. Ook rolt Nio de service uit in Duitsland, Noorwegen en Zweden.

Nio experimenteert momenteel ook met bi-directioneel laden waardoor opgeslagen elektriciteit in de batterijen teruggeleverd kan worden aan het net wanneer er een tekort aan elektriciteit is.

Ook Fastned kondigde onlangs aan dat het bedrijf in Nederland samenwerkt met Enexis om tijdens piekmomenten het laadvermogen van de stations aan te passen.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Nio zet batterijwisselstations in om elektriciteitsnet te stabiliseren | Fleet&Mobility

Nio zet batterijwisselstations in om elektriciteitsnet te stabiliseren

Nio • Nio meldt dat het bedrijf dit jaar de service ook in Nederland wil aanbieden.
Sander van Vliet Sander van Vliet
Nio-laadstation in Denemarken. (Foto: Nio).

Nio helpt in Denemarken om het elektriciteitsnet in balans te brengen door de batterijwisselstation op te laden op het moment dat er een overschot aan elektriciteit beschikbaar is op het net en elektriciteit derhalve het goedkoopst is. Dat meldt Nio in een persbericht.

‘De batterijwisselstations gebruiken de overtollige energie op het elektriciteitsnet om de batterijen op te laden’, meldt Nio. ‘Op het moment dat er weinig elektriciteit beschikbaar is, vraagt het batterijstation om minder vermogen.’ Volgens Nio is er voor de klanten altijd voldoende stroom beschikbaar door middel van de Nio Power Cloud, die de vraag naar het wisselen van batterijen voorspelt.

Nio meldt dat het bedrijf dit jaar de service ook in Nederland wil aanbieden. Het Chinese merk werkt daarvoor samen met energieleverancier Vandebron. Ook rolt Nio de service uit in Duitsland, Noorwegen en Zweden.

Nio experimenteert momenteel ook met bi-directioneel laden waardoor opgeslagen elektriciteit in de batterijen teruggeleverd kan worden aan het net wanneer er een tekort aan elektriciteit is.

Ook Fastned kondigde onlangs aan dat het bedrijf in Nederland samenwerkt met Enexis om tijdens piekmomenten het laadvermogen van de stations aan te passen.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.