Omega Logistics bezorgt medicijnen met gecertificeerde bestelauto`s

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens Europese regelgeving moeten medicijnen opgeslagen en vervoerd worden tussen 15 en 25 graden Celsius. Farma is een certificaat van de Wageningen Universiteit & Research – Food & Biobased Research. Omega Logistics voldoet hiermee aan de richtlijnen (GDP-regelgeving) die voor de distributie van medicijnen gelden.

Uitdaging
Medicijnen en aanverwante producten moeten vanaf het ophalen bij de groothandel tot aflevering bij de apotheek worden vervoerd en opgeslagen volgens de internationale GDP-richtlijn. Volgens Omega Logistics-directeur Gerard van de Weert is dit soms een behoorlijke uitdaging. “De deuren van de auto’s gaan vaak open en dicht en er worden grote volumes afgeleverd bij bijvoorbeeld apotheken.”

Op de Volkswagen Crafters van Omega is een door Dometic en Road Transport Systems ontwikkelde Carecool koelopbouw geplaatst. “Deze twee nieuwe bestelauto’s zijn volledig getest op alle eisen die de GDP-regelgeving stelt”, aldus Van de Weert. “In de laadbak zitten temperatuursensoren die realtime in verbinding staan met onze planners. En de auto heeft een gps-volgsysteem dat gekoppeld is met de temperatuur in de laadbak. Als de temperatuur in de laadbak onder de 15 of boven de 25 graden komt, krijgt de planning automatisch een waarschuwing en kan er direct gehandeld worden.”

Mediq
Apothekersketen Mediq heeft zijn vloot ook aangepast voor de nieuwe EU-richtlijnen voor medicijnenvervoer. Lees in Fleet & Mobility 2 van 2014 een interview met wagenparkbeheerder Gert-Jan Hijweege die daarvoor zelf ombouwpartners inschakelde.

 

 

Omega Logistics bezorgt medicijnen met gecertificeerde bestelauto`s | Fleet&Mobility

Omega Logistics bezorgt medicijnen met gecertificeerde bestelauto`s

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens Europese regelgeving moeten medicijnen opgeslagen en vervoerd worden tussen 15 en 25 graden Celsius. Farma is een certificaat van de Wageningen Universiteit & Research – Food & Biobased Research. Omega Logistics voldoet hiermee aan de richtlijnen (GDP-regelgeving) die voor de distributie van medicijnen gelden.

Uitdaging
Medicijnen en aanverwante producten moeten vanaf het ophalen bij de groothandel tot aflevering bij de apotheek worden vervoerd en opgeslagen volgens de internationale GDP-richtlijn. Volgens Omega Logistics-directeur Gerard van de Weert is dit soms een behoorlijke uitdaging. “De deuren van de auto’s gaan vaak open en dicht en er worden grote volumes afgeleverd bij bijvoorbeeld apotheken.”

Op de Volkswagen Crafters van Omega is een door Dometic en Road Transport Systems ontwikkelde Carecool koelopbouw geplaatst. “Deze twee nieuwe bestelauto’s zijn volledig getest op alle eisen die de GDP-regelgeving stelt”, aldus Van de Weert. “In de laadbak zitten temperatuursensoren die realtime in verbinding staan met onze planners. En de auto heeft een gps-volgsysteem dat gekoppeld is met de temperatuur in de laadbak. Als de temperatuur in de laadbak onder de 15 of boven de 25 graden komt, krijgt de planning automatisch een waarschuwing en kan er direct gehandeld worden.”

Mediq
Apothekersketen Mediq heeft zijn vloot ook aangepast voor de nieuwe EU-richtlijnen voor medicijnenvervoer. Lees in Fleet & Mobility 2 van 2014 een interview met wagenparkbeheerder Gert-Jan Hijweege die daarvoor zelf ombouwpartners inschakelde.