Personenauto's

Laatste update:

EC verdenkt vrachtwagenfabrikanten van kartelvorming

Een aantal vrachtwagenfabrikanten wordt door de Europese Commissie (EC) verdacht van kartelvorming, en dat is strafbaar. Transportbedrijven hebben daardoor mogelijk teveel betaald voor de aanschaf van hun vrachtauto’s. Dat meldt persbureau Reuters.

De boete die hierop kan volgen, kan oplopen tot maar liefst tien procent van de jaaromzet. De EC start een onderzoek en de betreffende truckfabrikanten (bedrijfsnamen zijn niet bekend gemaakt) zijn inmiddels op de hoogte gesteld.
Het kartel zou over zware en middelzware vrachtwagens gaan. In Europa zijn ongeveer 600 duizend transportbedrijven. “Het betreft dus een enorme sector die wellicht door deze prijsafspraken is benadeeld”, aldus Margrethe Vestager, de Deense Eurocommissaris van Mededinging.
De Europese Commissie begon al in 2011 met onaangekondigde inspecties bij fabrikanten in de vrachtwagenindustrie.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
EC verdenkt vrachtwagenfabrikanten van kartelvorming | Fleet&Mobility

EC verdenkt vrachtwagenfabrikanten van kartelvorming

Redactie Redactie
• Laatste update:

De boete die hierop kan volgen, kan oplopen tot maar liefst tien procent van de jaaromzet. De EC start een onderzoek en de betreffende truckfabrikanten (bedrijfsnamen zijn niet bekend gemaakt) zijn inmiddels op de hoogte gesteld.
Het kartel zou over zware en middelzware vrachtwagens gaan. In Europa zijn ongeveer 600 duizend transportbedrijven. “Het betreft dus een enorme sector die wellicht door deze prijsafspraken is benadeeld”, aldus Margrethe Vestager, de Deense Eurocommissaris van Mededinging.
De Europese Commissie begon al in 2011 met onaangekondigde inspecties bij fabrikanten in de vrachtwagenindustrie.