Licht herstel van bedrijfswagenactiviteit in Europa

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

De Europese bedrijfsautoactiviteit vertoonde in de afgelopen week een lichte vorm van herstel. Zo bereikte de bedrijfsvoertuigenactiviteit in Europa 86 procent van de normale activiteit in mei. Door de coronapandemie nam het aantal verreden kilometers door bedrijfsauto’s in Europa af tot 64 procent van het normale aantal verreden kilometers op het dieptepunt van de crisis. Dat blijkt uit de Commercial Mobility Recovery Dashboard van voertuigtelematica bedrijven Geotab en Webfleet Solutions.

Gevolgen

Het coronadashboard analyseert data van ruim 3 miljoen connected voertuigen wereldwijd. Zo wordt duidelijk wat de gevolgen van het coronavirus op de activiteit van bedrijfswagens zijn. De verkoop van bedrijfswagens daalde in april met 70 procent in de EU. Door het combineren van de mogelijkheden voor gegevensanalyse reiken beide bedrijven inzichten aan als input voor de besluitvorming van bedrijven.

Het dashboard biedt een overzicht van de activiteiten van bedrijfswagens in landen in Europa en Noord-Amerika. Het dashboard geeft inzicht in de verplaatsingen van bedrijfswagens binnen deze twee continenten. Gebruikers kunnen daarnaast nagaan hoe specifieke sectoren getroffen zijn door het coronavirus. De activiteit op het gebied van zakelijk transport wordt wekelijks afgezet tegen de normale niveaus van voor de pandemie.

Volgens Thomas Schmidt, ceo van Webfleet Solutions, maakt de verzamelde data het mogelijk om inzicht te krijgen in de economische gesteldheid van landen in Europa en Noord-Amerika. “Dit zal onze klanten helpen om hun onderneming weer op de weg te krijgen. Daarnaast helpt het overheidsinstellingen en besluitvormers met het uitstippelen van een hersteltraject.” Het dashboard is hier te raadplegen.

Licht herstel van bedrijfswagenactiviteit in Europa | Fleet&Mobility

Licht herstel van bedrijfswagenactiviteit in Europa

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

De Europese bedrijfsautoactiviteit vertoonde in de afgelopen week een lichte vorm van herstel. Zo bereikte de bedrijfsvoertuigenactiviteit in Europa 86 procent van de normale activiteit in mei. Door de coronapandemie nam het aantal verreden kilometers door bedrijfsauto’s in Europa af tot 64 procent van het normale aantal verreden kilometers op het dieptepunt van de crisis. Dat blijkt uit de Commercial Mobility Recovery Dashboard van voertuigtelematica bedrijven Geotab en Webfleet Solutions.

Gevolgen

Het coronadashboard analyseert data van ruim 3 miljoen connected voertuigen wereldwijd. Zo wordt duidelijk wat de gevolgen van het coronavirus op de activiteit van bedrijfswagens zijn. De verkoop van bedrijfswagens daalde in april met 70 procent in de EU. Door het combineren van de mogelijkheden voor gegevensanalyse reiken beide bedrijven inzichten aan als input voor de besluitvorming van bedrijven.

Het dashboard biedt een overzicht van de activiteiten van bedrijfswagens in landen in Europa en Noord-Amerika. Het dashboard geeft inzicht in de verplaatsingen van bedrijfswagens binnen deze twee continenten. Gebruikers kunnen daarnaast nagaan hoe specifieke sectoren getroffen zijn door het coronavirus. De activiteit op het gebied van zakelijk transport wordt wekelijks afgezet tegen de normale niveaus van voor de pandemie.

Volgens Thomas Schmidt, ceo van Webfleet Solutions, maakt de verzamelde data het mogelijk om inzicht te krijgen in de economische gesteldheid van landen in Europa en Noord-Amerika. “Dit zal onze klanten helpen om hun onderneming weer op de weg te krijgen. Daarnaast helpt het overheidsinstellingen en besluitvormers met het uitstippelen van een hersteltraject.” Het dashboard is hier te raadplegen.