Overig

Laatste update:

Roordink Bedrijfswagens wordt dealer van Maxus bedrijfswagens

Bert Roordink (l) wordt dealer van Maxus bedrijfswagens. Rechts Lou Jedeloo van Maxus. (Foto: Roordink Bedrijfswagens)

Vanuit de vestigingen in Barneveld, Coevorden, Veenendaal en Zwolle wordt het Chinese merk verkocht.

Roordink Bedrijfswagens is deze maand gestart als dealer van Maxus bedrijfswagens. Zo meldt het bedrijf in een persbericht. Roordink zegt hiermee in te spelen op de stijgende vraag naar elektrische transportmiddelen en steeds strenger geldende milieunormen in stedelijke gebieden. “We zijn blij met het dealerschap. De vraag hiernaar zal in de toekomst alleen maar stijgen”, aldus Bert Roordink, directeur van het Roordink Bedrijfswagens.

Volgens de dit jaar aangestelde importeur Alcomotive staat Maxus aan de vooravond van een serieuze, Europese lancering. Maxus is een dochter van het Chinese SAIC (tevens eigenaar van MG). Er zullen dit jaar twee nieuwe voertuigen worden gelanceerd: één in het lichtere en één in het zwaardere segment met een actieradius van 300 kilometer. Overigens komt het merk dit jaar ook met een diesel op de markt.

In Nederland heeft het bedrijf nu vijf retailpartners met in totaal zeventien locaties, waarvan Truckland – dat onderdeel is van de Pala Group – de grootste is.

Roordink Bedrijfswagens wordt dealer van Maxus bedrijfswagens | Fleet&Mobility

Roordink Bedrijfswagens wordt dealer van Maxus bedrijfswagens

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Bert Roordink (l) wordt dealer van Maxus bedrijfswagens. Rechts Lou Jedeloo van Maxus. (Foto: Roordink Bedrijfswagens)

Roordink Bedrijfswagens is deze maand gestart als dealer van Maxus bedrijfswagens. Zo meldt het bedrijf in een persbericht. Roordink zegt hiermee in te spelen op de stijgende vraag naar elektrische transportmiddelen en steeds strenger geldende milieunormen in stedelijke gebieden. “We zijn blij met het dealerschap. De vraag hiernaar zal in de toekomst alleen maar stijgen”, aldus Bert Roordink, directeur van het Roordink Bedrijfswagens.

Volgens de dit jaar aangestelde importeur Alcomotive staat Maxus aan de vooravond van een serieuze, Europese lancering. Maxus is een dochter van het Chinese SAIC (tevens eigenaar van MG). Er zullen dit jaar twee nieuwe voertuigen worden gelanceerd: één in het lichtere en één in het zwaardere segment met een actieradius van 300 kilometer. Overigens komt het merk dit jaar ook met een diesel op de markt.

In Nederland heeft het bedrijf nu vijf retailpartners met in totaal zeventien locaties, waarvan Truckland – dat onderdeel is van de Pala Group – de grootste is.