Deutsche Post bouwt elektrische bestelauto

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Dat melden Ford en Deutsche Post in een persbericht.

DHL Deutsche Post Group kocht Streetscooter in 2014. In 2016 werd de Streetscooter onthuld op de IAA in Hannover. In Duitsland rijden er op dit moment 2.500 rond; in april maakte DHL Nederland bekend 100 Streetscooters aan te schaffen voor bezorging in 50 steden. Streetscooter rapporteert grote belangstelling van andere ondernemingen en zegt van plan te zijn jaarlijks 20 duizend exemplaren te bouwen van hun kleine bestelauto.

In juli beginnen Deutsche Post DHL Group en Ford dus aan de productie van een grotere elektrisch aangedreven bestelauto. De basis van de bestelauto wordt gevormd door het chassis en de cabine van de Ford Transit. De aandrijving en de carrosserie zijn ontworpen naar de specificaties van Deutsche Post en DHL Paket. Deutsche Post zegt voor 2018 minstens 2.500 exemplaren te willen inzetten voor koeriersdiensten in steden.

Deutsche Post bouwt elektrische bestelauto | Fleet&Mobility

Deutsche Post bouwt elektrische bestelauto

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Dat melden Ford en Deutsche Post in een persbericht.

DHL Deutsche Post Group kocht Streetscooter in 2014. In 2016 werd de Streetscooter onthuld op de IAA in Hannover. In Duitsland rijden er op dit moment 2.500 rond; in april maakte DHL Nederland bekend 100 Streetscooters aan te schaffen voor bezorging in 50 steden. Streetscooter rapporteert grote belangstelling van andere ondernemingen en zegt van plan te zijn jaarlijks 20 duizend exemplaren te bouwen van hun kleine bestelauto.

In juli beginnen Deutsche Post DHL Group en Ford dus aan de productie van een grotere elektrisch aangedreven bestelauto. De basis van de bestelauto wordt gevormd door het chassis en de cabine van de Ford Transit. De aandrijving en de carrosserie zijn ontworpen naar de specificaties van Deutsche Post en DHL Paket. Deutsche Post zegt voor 2018 minstens 2.500 exemplaren te willen inzetten voor koeriersdiensten in steden.