Jumbo: dieselbusje eruit, Streetscooter erin

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Dat meldt Jumbo.

De eerste Streetscooter rijdt rond in de binnenstad van Groningen. Binnenkort gaat de tweede rijden in Utrecht.

Laura Valks-Piessens, woordvoerder van Jumbo, zegt dat het bedrijf de ambitie heeft om de bezorgvloot op termijn te verduurzamen. De eerste stap is het inzetten van Streetscooters in stedelijke gebieden. Richting het einde van het jaar zal de vloot uitgebreid worden, maar Valks-Piessens zegt nog geen mededelingen te kunnen doen over hoeveel dat er zullen zijn en waar die precies zullen worden ingezet.

Jumbo zegt met de Streetscooter te kiezen voor bewezen technologie en betrouwbaarheid. Het voertuig wordt geproduceerd door een spin-off van de universiteit van Aken, dat werd gekocht door Deutsche Post DHL Group. In Duitsland rijden inmiddels 2.500 Streetscooters voor Deutsche Post en DHL. In Nederland worden de eerste honderd nu ook ingezet. Leasemaatschappij Alphabet, ook de leverancier van Jumbo, heeft een partnership met Deutsche Post.

Jumbo: dieselbusje eruit, Streetscooter erin | Fleet&Mobility

Jumbo: dieselbusje eruit, Streetscooter erin

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Dat meldt Jumbo.

De eerste Streetscooter rijdt rond in de binnenstad van Groningen. Binnenkort gaat de tweede rijden in Utrecht.

Laura Valks-Piessens, woordvoerder van Jumbo, zegt dat het bedrijf de ambitie heeft om de bezorgvloot op termijn te verduurzamen. De eerste stap is het inzetten van Streetscooters in stedelijke gebieden. Richting het einde van het jaar zal de vloot uitgebreid worden, maar Valks-Piessens zegt nog geen mededelingen te kunnen doen over hoeveel dat er zullen zijn en waar die precies zullen worden ingezet.

Jumbo zegt met de Streetscooter te kiezen voor bewezen technologie en betrouwbaarheid. Het voertuig wordt geproduceerd door een spin-off van de universiteit van Aken, dat werd gekocht door Deutsche Post DHL Group. In Duitsland rijden inmiddels 2.500 Streetscooters voor Deutsche Post en DHL. In Nederland worden de eerste honderd nu ook ingezet. Leasemaatschappij Alphabet, ook de leverancier van Jumbo, heeft een partnership met Deutsche Post.