Europese bestelwagenverkoop stijgt met 9 procent in 2021

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Dit resultaat moet wel in perspectief worden geplaatst: de bestelautoverkoop lag in 2020 18 procent onder het niveau van pre-coronajaar 2019, toen er nog 1,9 miljoen bestelwagens verkocht werden.

In december daalde het aantal registraties met 12,8 procent naar 126 duizend nieuwe bestelauto’s. Vanwege het wereldwijde chiptekort dalen de registraties nu al geruime tijd, stelt Acea. Ook in septemberoktober en november noteerde de Europese bestelwagenverkoop minnen.

In het afgelopen jaar stegen de registraties in Italië met 14,7 procent tot 183 duizend. Ook Frankrijk noteerde een groei van 7,5 procent. De registraties daalden in Spanje (-4%) en Duitsland (-0,8%). In Nederland lag het aantal registraties van bestelwagens 13,3 procent hoger dan het jaar daarvoor en kwam uit op 68 duizend bestellers

Europese bestelwagenverkoop stijgt met 9 procent in 2021 | Fleet&Mobility

Europese bestelwagenverkoop stijgt met 9 procent in 2021

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Dit resultaat moet wel in perspectief worden geplaatst: de bestelautoverkoop lag in 2020 18 procent onder het niveau van pre-coronajaar 2019, toen er nog 1,9 miljoen bestelwagens verkocht werden.

In december daalde het aantal registraties met 12,8 procent naar 126 duizend nieuwe bestelauto’s. Vanwege het wereldwijde chiptekort dalen de registraties nu al geruime tijd, stelt Acea. Ook in septemberoktober en november noteerde de Europese bestelwagenverkoop minnen.

In het afgelopen jaar stegen de registraties in Italië met 14,7 procent tot 183 duizend. Ook Frankrijk noteerde een groei van 7,5 procent. De registraties daalden in Spanje (-4%) en Duitsland (-0,8%). In Nederland lag het aantal registraties van bestelwagens 13,3 procent hoger dan het jaar daarvoor en kwam uit op 68 duizend bestellers