Actueel

Laatste update:

Amerikaans laadbedrijf Blink Charging richt vizier op Europa

Een laadstation van Blink Charging in Miami Beach. (Foto: Shutterstock)
Een laadstation van Blink Charging in Miami Beach. (Foto: Shutterstock)

Het Amerikaanse laadbedrijf Blink Charging wil verder uitbreiden in Europa. De Belgische dochteronderneming Blue Corner wordt nu omgedoopt tot Blink Charging, en gaat zo dezelfde naam dragen als het Amerikaanse moederbedrijf.

Zo wil de fabrikant, eigenaar, beheerder en leverancier van oplaadapparatuur de aanwezigheid in de regio (sneller) vergroten. ‘Dat brengt onze wereldwijde expertise en EV-laadervaring naar België,’ zo schrijft het bedrijf in een toelichting.

De Nederlander Miko de Haan, sinds 1 juni president Blink Europe and Emerging Markets, legt uit: “Het besluit om Blue Corner en haar merkproducten in het Blink Charging-merk op te nemen, weerspiegelt onze internationale strategie om een sterke marktaanwezigheid in Europa te verkrijgen. Deze stap positioneert Blink Charging als leidende krachtige partij in de Europese EV laadindustrie.’’

CEO Brendan Jones voegt daar aan toe: “Nu de EV markt blijft groeien in Europa was de aankoop (in 2021, red.) en het ommerken van Blue Corner een strategische stap om een sterkere en snellere aanwezigheid in de regio op te bouwen, gebaseerd op de uitgebreide wereldwijde expertise en bezittingen, terwijl we ook EV-laden meer toegankelijk maken.’’

Het in Miami Beach gevestigde Blink Charging heeft tot nu toe wereldwijd bijna 78.000 laadports aanbesteed, verkocht of in gebruik genomen. Het bedrijf biedt daarnaast laadapparatuur, laaddiensten en de producten en diensten van recente acquisities. De onderneming draaide in het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van ruim 32,8 miljoen dollar, 186 procent meer dan in dezelfde periode in 2022. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie

Meer lezen over Blink Charging

Amerikaans laadbedrijf Blink Charging richt vizier op Europa | Fleet&Mobility
Actueel

Laatste update:

Amerikaans laadbedrijf Blink Charging richt vizier op Europa

Een laadstation van Blink Charging in Miami Beach. (Foto: Shutterstock)
Een laadstation van Blink Charging in Miami Beach. (Foto: Shutterstock)

Het Amerikaanse laadbedrijf Blink Charging wil verder uitbreiden in Europa. De Belgische dochteronderneming Blue Corner wordt nu omgedoopt tot Blink Charging, en gaat zo dezelfde naam dragen als het Amerikaanse moederbedrijf.

Zo wil de fabrikant, eigenaar, beheerder en leverancier van oplaadapparatuur de aanwezigheid in de regio (sneller) vergroten. ‘Dat brengt onze wereldwijde expertise en EV-laadervaring naar België,’ zo schrijft het bedrijf in een toelichting.

De Nederlander Miko de Haan, sinds 1 juni president Blink Europe and Emerging Markets, legt uit: “Het besluit om Blue Corner en haar merkproducten in het Blink Charging-merk op te nemen, weerspiegelt onze internationale strategie om een sterke marktaanwezigheid in Europa te verkrijgen. Deze stap positioneert Blink Charging als leidende krachtige partij in de Europese EV laadindustrie.’’

CEO Brendan Jones voegt daar aan toe: “Nu de EV markt blijft groeien in Europa was de aankoop (in 2021, red.) en het ommerken van Blue Corner een strategische stap om een sterkere en snellere aanwezigheid in de regio op te bouwen, gebaseerd op de uitgebreide wereldwijde expertise en bezittingen, terwijl we ook EV-laden meer toegankelijk maken.’’

Het in Miami Beach gevestigde Blink Charging heeft tot nu toe wereldwijd bijna 78.000 laadports aanbesteed, verkocht of in gebruik genomen. Het bedrijf biedt daarnaast laadapparatuur, laaddiensten en de producten en diensten van recente acquisities. De onderneming draaide in het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van ruim 32,8 miljoen dollar, 186 procent meer dan in dezelfde periode in 2022. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie

Meer lezen over Blink Charging