Miljoenenreservering voor spoorverbreding NL-DUI

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat maakt de staatssecretaris zojuist bekend.

Om daadwerkelijk aanspraak te kunnen maken op het gereserveerde bedrag, moet de provincie binnen twee jaar – voor 1 juli 2016 – duidelijk maken wat de grootste problemen zijn met de huidige spoorverbinding, welke varianten voor de aan te leggen verbinding onderzocht zijn, wat de kosteneffectiviteit is en hoe de kosten over beide landen verdeeld kunnen worden.

Het ministerie gaat de provincie ondersteunen bij het vinden van draagvlak en financiering in Duitsland. Ook gaat het ministerie samen met Prorail, NS en regionale vervoerders onderzoeken hoe de belangrijkste stations die binnen het traject vallen op de spoorlijn kunnen worden aangesloten. Zo moet het mogelijk zijn om snel te reizen van Amsterdam naar Hamburg.

Miljoenenreservering voor spoorverbreding NL-DUI | Fleet&Mobility

Miljoenenreservering voor spoorverbreding NL-DUI

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat maakt de staatssecretaris zojuist bekend.

Om daadwerkelijk aanspraak te kunnen maken op het gereserveerde bedrag, moet de provincie binnen twee jaar – voor 1 juli 2016 – duidelijk maken wat de grootste problemen zijn met de huidige spoorverbinding, welke varianten voor de aan te leggen verbinding onderzocht zijn, wat de kosteneffectiviteit is en hoe de kosten over beide landen verdeeld kunnen worden.

Het ministerie gaat de provincie ondersteunen bij het vinden van draagvlak en financiering in Duitsland. Ook gaat het ministerie samen met Prorail, NS en regionale vervoerders onderzoeken hoe de belangrijkste stations die binnen het traject vallen op de spoorlijn kunnen worden aangesloten. Zo moet het mogelijk zijn om snel te reizen van Amsterdam naar Hamburg.