Amsterdam pakt Zuidas aan

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Amsterdamse Zuidas is een belangrijk knooppunt waar dagelijks veel verschillende vervoersmodaliteiten kruisen. “Met het project Zuidasdok geven we een forse impuls aan de bereikbaarheid in dit economisch belangrijke gebied in Amsterdam. De Zuidas kan zich verder ontwikkelen tot toplocatie voor internationale bedrijven, winkels en nieuwe woningen.”

De snelweg krijgt in totaal acht rijstroken voor doorgaand verkeer en vier stroken voor bestemmingsverkeer. De weg komt ter hoogte van het huidige station Zuid onder de grond te liggen. Voor de bouw werkt het ministerie samen met de provincie Noord-Holland, de gemeente Amsterdam en de stadsregio Amsterdam.

Amsterdam pakt Zuidas aan | Fleet&Mobility

Amsterdam pakt Zuidas aan

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Amsterdamse Zuidas is een belangrijk knooppunt waar dagelijks veel verschillende vervoersmodaliteiten kruisen. “Met het project Zuidasdok geven we een forse impuls aan de bereikbaarheid in dit economisch belangrijke gebied in Amsterdam. De Zuidas kan zich verder ontwikkelen tot toplocatie voor internationale bedrijven, winkels en nieuwe woningen.”

De snelweg krijgt in totaal acht rijstroken voor doorgaand verkeer en vier stroken voor bestemmingsverkeer. De weg komt ter hoogte van het huidige station Zuid onder de grond te liggen. Voor de bouw werkt het ministerie samen met de provincie Noord-Holland, de gemeente Amsterdam en de stadsregio Amsterdam.