Leasing en verhuur

Laatste update:

Overheid investeert 700 miljoen in oplossing knelpunten

De overheid investeert de komende jaren honderden miljoen in het verbeteren van de infrastructuur, waaronder 200 miljoen euro in de regio`s Amsterdam en Rotterdam/Den Haag. Dit geld is bedoeld voor maatregelen om reizigers en goederen sneller op de plek van bestemming te krijgen.

Ook voor de doorstroming van verkeer en goederen tussenn de Rotterdamse haven en het oosten van Nederland en Duitsland is 200 miljoen beschikbaar.

Dat schrijft verkeerdminister Melanie Schultz van Haegen vandaag aan de Tweede Kamer. Het geld komt uit het Infrastructuurfonds. Los van extra geld voor beheer en onderhoud is er in totaal ruim 700 miljoen euro extra beschikbaar voor investeringen.

De minister heeft ook vijftig miljoen euro beschikbaar om de beruchte `flessenhals` van de A4 ter hoogte van Leiden aan te pakken. Dertig miljoen is er voor het verbeteren van de verkeersveiligheid op snelwegen. 

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Overheid investeert 700 miljoen in oplossing knelpunten | Fleet&Mobility

Overheid investeert 700 miljoen in oplossing knelpunten

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ook voor de doorstroming van verkeer en goederen tussenn de Rotterdamse haven en het oosten van Nederland en Duitsland is 200 miljoen beschikbaar.

Dat schrijft verkeerdminister Melanie Schultz van Haegen vandaag aan de Tweede Kamer. Het geld komt uit het Infrastructuurfonds. Los van extra geld voor beheer en onderhoud is er in totaal ruim 700 miljoen euro extra beschikbaar voor investeringen.

De minister heeft ook vijftig miljoen euro beschikbaar om de beruchte `flessenhals` van de A4 ter hoogte van Leiden aan te pakken. Dertig miljoen is er voor het verbeteren van de verkeersveiligheid op snelwegen.