Rijk jaagt 32 duizend auto`s spits uit

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat blijkt uit de tussenresultaten van het programma Beter Benutten dat in 2011 is gestart door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Hierbij werken het Rijk, locale overheden en bedrijfsleven in twaalf regio’s samen om de spitszwaarte te verminderen.

In totaal zijn er 355 maatregelen uitgewerkt en in gang gezet. In de twaalf regio’s zijn ruim 17 duizend fietsparkeerplaatsen gerealiseerd en 1.502 P+R plaatsen.

Minister Schultz van Haegen is verheugd over stappen die er in de regio’s zijn gezet. “Zeker nu de mobiliteit weer aantrekt is het belangrijk dat we alle deuren wijd open zetten voor slimme en innovatieve maatregelen om de bereikbaarheid te verbeteren. We zien dat de Beter Benutten aanpak werkt: het levert nieuwe kennis op en vooral meer ruimte op de weg en in het openbaar vervoer. We gaan er de komende jaren dan ook volop mee door.”

De minister heeft vandaag ook de Beter Benutten Award uitgereikt. Maastricht werd winnaar met het project ‘Kom op, kies slim!’, dat is opgezet om automobilisten vaker met de fiets, e-bike of OV naar het werk te laten reizen en daarmee de spits te ontlasten. De minister prees de zorgvuldige manier waarop de doelgroep werd benaderd en het grote en blijvende effect van het project.