Infrastructuur

Laatste update:

Brabo’s ingezet in strijd tegen files

De A58 in Brabant wordt vanaf begin volgend jaar ingezet voor proeven met innovatieve technieken waarmee files moeten worden bestreden. Daarnaast gaan duizenden Brabantse automobilisten mobiele applicaties testen waarmee zij op basis van de actuele situatie op de weg persoonlijke rij- en reisadviezen krijgen.

Dat werd gisteren bekend gemaakt tijdens een presentatie van proefprojecten op de Automotive Campus in Helmond.

Koploper slimme mobiliteit
Daar was ook minister Schultz van Haegen aanwezig: “De komende twintig jaar gaat er in de automobiliteit meer veranderen dan de afgelopen honderd jaar. Nederland heeft alles in huis om koploper op het gebied van slimme mobiliteit te worden. De nieuwe technieken bieden grote kansen bij de bestrijding van de files. Waar we nu op kleine schaal mee begonnen zijn, wordt uiteindelijk op grote schaal uitgerold. Het levert ons ook een mooi exportproduct op.”

Deze aanpak valt binnen het Brabant in-car III-project, een samenwerking tussen Rijk, regio en marktpartijen. Het project is onderdeel van het programma Beter Benutten. Daarin worden slimme oplossingen ontplooid om de bereikbaarheid in drukke regio’s te verbeteren door de aanwezige infrastructuur beter te benutten. Onder andere dus door reizigers onderweg beter te informeren.

Het Beter Benutten-programma van het ministerie van I&M ontplooide al diverse projecten in Nederland.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Brabo’s ingezet in strijd tegen files | Fleet&Mobility

Brabo’s ingezet in strijd tegen files

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat werd gisteren bekend gemaakt tijdens een presentatie van proefprojecten op de Automotive Campus in Helmond.

Koploper slimme mobiliteit
Daar was ook minister Schultz van Haegen aanwezig: “De komende twintig jaar gaat er in de automobiliteit meer veranderen dan de afgelopen honderd jaar. Nederland heeft alles in huis om koploper op het gebied van slimme mobiliteit te worden. De nieuwe technieken bieden grote kansen bij de bestrijding van de files. Waar we nu op kleine schaal mee begonnen zijn, wordt uiteindelijk op grote schaal uitgerold. Het levert ons ook een mooi exportproduct op.”

Deze aanpak valt binnen het Brabant in-car III-project, een samenwerking tussen Rijk, regio en marktpartijen. Het project is onderdeel van het programma Beter Benutten. Daarin worden slimme oplossingen ontplooid om de bereikbaarheid in drukke regio’s te verbeteren door de aanwezige infrastructuur beter te benutten. Onder andere dus door reizigers onderweg beter te informeren.

Het Beter Benutten-programma van het ministerie van I&M ontplooide al diverse projecten in Nederland.