Nederlanders fietsen en lopen vaker

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat is te lezen in de publicatie ‘Fietsen en lopen: de smeerolie van onze mobiliteit’. Daarin zijn de resultaten te lezen van een onderzoek van het Kennisinstituut voort Mobiliteit (KIM), onderdeel van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, naar het loop- en fietsgedrag sinds 2004 in Nederland.

Brancheorganisaties Bovag en RAI Vereniging berichtten onlangs nog over een record van het aantal afgelegde fietskilometers per inwoner.

Meer ongelukken
Vooral de e-bike wordt steeds vaker gebruikt, inmiddels wordt twaalf procent van de fietskilometers op een e-bike afgelegd. In stedelijke gebieden groeit het aandeel van de fiets het hardst en inmiddels gaat zeker 50 procent van alle ritten van huis naar het treinstation op de fiets. En sinds 2010 is het gebruik van de OV-fiets verdubbeld. Er zit ook een keerzijde aan het succes van de fiets: zo gebeuren er ook steeds meer ongelukken waar fietsers bij betrokken zijn en ontstaan er fietsfiles in de spits.

In het onderzoek van het KIM is in kaart gebracht op welke manieren fietsen en lopen in het mobiliteitssysteem verweven zijn en wat hiervan de effecten zijn.

Lees hier het volledige onderzoek.

Nederlanders fietsen en lopen vaker | Fleet&Mobility

Nederlanders fietsen en lopen vaker

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat is te lezen in de publicatie ‘Fietsen en lopen: de smeerolie van onze mobiliteit’. Daarin zijn de resultaten te lezen van een onderzoek van het Kennisinstituut voort Mobiliteit (KIM), onderdeel van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, naar het loop- en fietsgedrag sinds 2004 in Nederland.

Brancheorganisaties Bovag en RAI Vereniging berichtten onlangs nog over een record van het aantal afgelegde fietskilometers per inwoner.

Meer ongelukken
Vooral de e-bike wordt steeds vaker gebruikt, inmiddels wordt twaalf procent van de fietskilometers op een e-bike afgelegd. In stedelijke gebieden groeit het aandeel van de fiets het hardst en inmiddels gaat zeker 50 procent van alle ritten van huis naar het treinstation op de fiets. En sinds 2010 is het gebruik van de OV-fiets verdubbeld. Er zit ook een keerzijde aan het succes van de fiets: zo gebeuren er ook steeds meer ongelukken waar fietsers bij betrokken zijn en ontstaan er fietsfiles in de spits.

In het onderzoek van het KIM is in kaart gebracht op welke manieren fietsen en lopen in het mobiliteitssysteem verweven zijn en wat hiervan de effecten zijn.

Lees hier het volledige onderzoek.