Werkgelegenheid in EV-sector 25 procent gestegen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt minister Kamp van Economische Zaken vandaag.

In het onderzoeksrapport ‘Verzilvering verdienpotentieel elektrisch vervoer’ van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), blijkt dat elektrisch vervoer in 2014 naar schatting 3.200 banen opleverde.

Dat is een groei van de werkgelegenheid van 25 procent in deze sector in vergelijking met 2013. Bedrijven in de elektrisch vervoersector waren in 2014 goed voor 820 miljoen euro aan productie en 260 miljoen euro toegevoegde waarde aan de Nederlandse economie. Zo ontwikkelde VDL een volledig elektrische bus. En in juni 2015 is in Utrecht door Lomboxnet de eerste laadpaal in gebruik genomen die accu’s van elektrische auto’s kan laden én ontladen. De auto kan daardoor worden voor gebruikt voor energieopslag van lokaal opgewekte zonne-energie.

Toename in export
Ook de export en samenwerking met buitenlandse partijen neemt toe. Zo plaatste het bedrijf The New Motion 220 laadpunten in Berlijn en levert NXP computerchips aan Tesla. In de Verenigde Staten zijn er diverse samenwerkingen op het gebied van lokale productie van laadpalen. Met Duitsland wordt samengewerkt om de snelweg tussen Amsterdam en Berlijn geschikt te maken voor EV’s door voldoende laadpalen te installeren met snelle oplaadcapaciteit.

Volgens de RVO investeren steeds meer buitenlandse bedrijven in de Nederlandse EV-markt. Het Chinese BYD, dat volledig elektrische bussen en personenauto’s maakt, breidt uit in Rotterdam en Darfon uit Taiwan, producent van elektrische fietsen, is gevestigd in Eindhoven. Ook opende Tesla dit najaar een nieuwe fabriek in Tilburg.

Lees hier het volledige onderzoeksrapport van de RVO

Werkgelegenheid in EV-sector 25 procent gestegen | Fleet&Mobility

Werkgelegenheid in EV-sector 25 procent gestegen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt minister Kamp van Economische Zaken vandaag.

In het onderzoeksrapport ‘Verzilvering verdienpotentieel elektrisch vervoer’ van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), blijkt dat elektrisch vervoer in 2014 naar schatting 3.200 banen opleverde.

Dat is een groei van de werkgelegenheid van 25 procent in deze sector in vergelijking met 2013. Bedrijven in de elektrisch vervoersector waren in 2014 goed voor 820 miljoen euro aan productie en 260 miljoen euro toegevoegde waarde aan de Nederlandse economie. Zo ontwikkelde VDL een volledig elektrische bus. En in juni 2015 is in Utrecht door Lomboxnet de eerste laadpaal in gebruik genomen die accu’s van elektrische auto’s kan laden én ontladen. De auto kan daardoor worden voor gebruikt voor energieopslag van lokaal opgewekte zonne-energie.

Toename in export
Ook de export en samenwerking met buitenlandse partijen neemt toe. Zo plaatste het bedrijf The New Motion 220 laadpunten in Berlijn en levert NXP computerchips aan Tesla. In de Verenigde Staten zijn er diverse samenwerkingen op het gebied van lokale productie van laadpalen. Met Duitsland wordt samengewerkt om de snelweg tussen Amsterdam en Berlijn geschikt te maken voor EV’s door voldoende laadpalen te installeren met snelle oplaadcapaciteit.

Volgens de RVO investeren steeds meer buitenlandse bedrijven in de Nederlandse EV-markt. Het Chinese BYD, dat volledig elektrische bussen en personenauto’s maakt, breidt uit in Rotterdam en Darfon uit Taiwan, producent van elektrische fietsen, is gevestigd in Eindhoven. Ook opende Tesla dit najaar een nieuwe fabriek in Tilburg.

Lees hier het volledige onderzoeksrapport van de RVO