‘EV nog altijd minder gewaardeerd dan brandstofauto’

Redactie Redactie
• Laatste update:

In het onderzoek is gekeken welke prikkels de automobilist kunnen stimuleren om te kiezen voor een elektrische auto. De resultaten zijn vergeleken met die van vier jaar geleden.

Zowel de particuliere als de zakelijk rijder geeft nog altijd de voorkeur aan een benzine- of dieselauto. De waardering voor EV’s groeit en kan in de buurt komen van die voor benzine- en dieselauto’s als de actieradius verbetert, de oplaadtijd korter wordt en er meer snellaadpunten komen.

Voor zakelijk rijders kan de waardering voor elektrische auto’s verder toenemen als parkeren voor elektrische auto’s overal gratis is. Ook het buiten de spits toelaten tot spitsstroken, gratis snelladen langs snelwegen en gratis toegang geven tot toltunnels en veerdiensten kan de waardering voor elektrisch rijden bij de zakelijk rijder verhogen. Particuliere automobilisten zijn niet of minder gevoelig voor deze prikkels.

Twee andere onderzochte prikkels hebben geen invloed op de waardering voor EV’s: een verhoging van de maximumsnelheid voor elektrische auto’s op snelwegen en een korting van €500 op de aanschaf van een elektrische fiets.

‘EV nog altijd minder gewaardeerd dan brandstofauto’ | Fleet&Mobility

‘EV nog altijd minder gewaardeerd dan brandstofauto’

Redactie Redactie
• Laatste update:

In het onderzoek is gekeken welke prikkels de automobilist kunnen stimuleren om te kiezen voor een elektrische auto. De resultaten zijn vergeleken met die van vier jaar geleden.

Zowel de particuliere als de zakelijk rijder geeft nog altijd de voorkeur aan een benzine- of dieselauto. De waardering voor EV’s groeit en kan in de buurt komen van die voor benzine- en dieselauto’s als de actieradius verbetert, de oplaadtijd korter wordt en er meer snellaadpunten komen.

Voor zakelijk rijders kan de waardering voor elektrische auto’s verder toenemen als parkeren voor elektrische auto’s overal gratis is. Ook het buiten de spits toelaten tot spitsstroken, gratis snelladen langs snelwegen en gratis toegang geven tot toltunnels en veerdiensten kan de waardering voor elektrisch rijden bij de zakelijk rijder verhogen. Particuliere automobilisten zijn niet of minder gevoelig voor deze prikkels.

Twee andere onderzochte prikkels hebben geen invloed op de waardering voor EV’s: een verhoging van de maximumsnelheid voor elektrische auto’s op snelwegen en een korting van €500 op de aanschaf van een elektrische fiets.