D66: draai 130 km-limiet terug

Redactie Redactie
• Laatste update:

“D66 houdt ook wel van doorrijden, maar niet ten koste van mensenlevens”, zei D66-Kamerlid Slima Behaj vandaag tijdens een Kamerdebat over de verkeersveiligheid. “Met dit aantal verkeersslachtoffers kan de minister niet blijven volhouden dat het met de veiligheid wel goed zit. Waar het onveilig is, moet de snelheidsverhoging worden teruggedraaid.”

Aanleiding voor het debat was het nieuws dat het aantal verkeersdoden vorig jaar voor het eerst in jaren was gestegen. D66 wil dat minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen precies in kaart brengt waar zware verkeersongelukken gebeuren en wat de oorzaak van het ongeluk is.

Schultz van Haegen zei bij het bekend worden van het gestegen aantal verkeersdoden al zich samen met lokale overheden in te zetten om de doelstelling van maximaal 500 verkeersdoden in 2020 te halen. Haar partij-genoot Barbara Visser zei vandaag tijdens het debat dat Schultz van Haegen ‘als de wiedeweerga’ de registratie moet regelen zodat exacte cijfers over verkeersonveilige locaties inzichtelijk worden, aldus het AD