Kabinet keurt NS-plan goed

Redactie Redactie
• Laatste update:

In het plan wordt de hoogste prioriteit gegeven aan herstel van het vertrouwen van de reiziger in de NS en in het verbeteren van de prestaties op het hoofdrailnet.

Op voorstel van minister Dijsselbloem van Financiën is door het kabinet positief gereageerd op de strategienotitie. “Het is belangrijk dat de NS de publieke taak, het reizigersvervoer, weer op plek één, twee en drie zet”, aldus minister Dijsselbloem.

Vastgoed verkopen
De NS kiest voor veel minder marktactiviteiten en meer aandacht voor de kwaliteit van het reizigersvervoer. Zo dingt NS niet meer mee bij aanbestedingen voor regionaal openbaar vervoer in Nederland. Daarnaast verkoopt NS een aantal winkels op stations en wordt er kritisch gekeken naar de vastgoedportefeuille. Vastgoed dat geen onderdeel is van voorzieningen voor de reiziger, wordt de komende jaren verkocht.

De Staat is NS-aandeelhouder en van tevoren geraadpleegd. Het kabinet vindt dat de keuzes die de NS nu maakt, bijdragen aan rust op het spoor en de continuïteit van de NS waarborgen.

Kabinet keurt NS-plan goed | Fleet&Mobility

Kabinet keurt NS-plan goed

Redactie Redactie
• Laatste update:

In het plan wordt de hoogste prioriteit gegeven aan herstel van het vertrouwen van de reiziger in de NS en in het verbeteren van de prestaties op het hoofdrailnet.

Op voorstel van minister Dijsselbloem van Financiën is door het kabinet positief gereageerd op de strategienotitie. “Het is belangrijk dat de NS de publieke taak, het reizigersvervoer, weer op plek één, twee en drie zet”, aldus minister Dijsselbloem.

Vastgoed verkopen
De NS kiest voor veel minder marktactiviteiten en meer aandacht voor de kwaliteit van het reizigersvervoer. Zo dingt NS niet meer mee bij aanbestedingen voor regionaal openbaar vervoer in Nederland. Daarnaast verkoopt NS een aantal winkels op stations en wordt er kritisch gekeken naar de vastgoedportefeuille. Vastgoed dat geen onderdeel is van voorzieningen voor de reiziger, wordt de komende jaren verkocht.

De Staat is NS-aandeelhouder en van tevoren geraadpleegd. Het kabinet vindt dat de keuzes die de NS nu maakt, bijdragen aan rust op het spoor en de continuïteit van de NS waarborgen.