Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Joep Hendriks (NS) directeur joint venture grote OV-bedrijven

Joep Hendriks. (Foto: Rivier)

Op 1 april start Joep Hendriks als directeur van Rivier, een joint venture van vervoerders RET, HTM en NS. Met dit initiatief willen de vervoerders het voor reizigers makkelijker maken om een reis met verschillende vervoermiddelen in een keer online te plannen, boeken en betalen.

Hiervoor ontwikkelen zij samen met Siemens Mobility een open MaaS-platform dat dit technisch mogelijk maakt. Dit zakelijke platform dient als stekkerdoos om aan de ene kant MaaS-aanbieders en aan de andere kant mobiliteitsaanbieders op een efficiëntere manier met elkaar te verbinden. Om dit platform te kunnen ontwikkelen, hebben de vervoerders onlangs een onafhankelijke joint venture zonder winstoogmerk opgericht, genaamd Rivier.

Deze week waarschuwde de ACM dat de OV-bedrijven andere partijen tegen dezelfde condities toegang moet geven tot de producten die ze zelf aanbieden. Dit onderzoek startte de ACM nadat NS een joint venture met Pon startte.

Hendriks heeft brede ervaring in de vervoerssector. De afgelopen jaren was hij manager corporate strategy bij NS. Ook speelde hij vanaf de start van de corona-pandemie een rol in de crisismanagementorganisatie van het bedrijf.

Joep Hendriks (NS) directeur joint venture grote OV-bedrijven | Fleet&Mobility

Joep Hendriks (NS) directeur joint venture grote OV-bedrijven

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Joep Hendriks. (Foto: Rivier)

Hiervoor ontwikkelen zij samen met Siemens Mobility een open MaaS-platform dat dit technisch mogelijk maakt. Dit zakelijke platform dient als stekkerdoos om aan de ene kant MaaS-aanbieders en aan de andere kant mobiliteitsaanbieders op een efficiëntere manier met elkaar te verbinden. Om dit platform te kunnen ontwikkelen, hebben de vervoerders onlangs een onafhankelijke joint venture zonder winstoogmerk opgericht, genaamd Rivier.

Deze week waarschuwde de ACM dat de OV-bedrijven andere partijen tegen dezelfde condities toegang moet geven tot de producten die ze zelf aanbieden. Dit onderzoek startte de ACM nadat NS een joint venture met Pon startte.

Hendriks heeft brede ervaring in de vervoerssector. De afgelopen jaren was hij manager corporate strategy bij NS. Ook speelde hij vanaf de start van de corona-pandemie een rol in de crisismanagementorganisatie van het bedrijf.