RAI Vereniging en ANWB oneens over rekeningrijden

Redactie Redactie
• Laatste update:

De discussie over rekeningrijden was enige tijd geleden al geopend door RAI Vereniging. Toen leek het erop dat zij bijval kregen van ANWB. In september zei ANWB-directeur Frits van Bruggen tegen BNR dat 70 procent van de leden achter de kilometerbeprijzing staat, mits het niet leidt tot een kostenverhoging. Daarmee leek hij ruim baan te maken voor betaling naar gebruik, maar nu bindt de wielrijdersbond toch in. “Het interview geeft een vertekend beeld van het standpunt van ANWB en daar nemen we nu bewust afstand van”, zegt woordvoerder Ad Vonk. “Er ligt nog helemaal geen plan. Wij geven een mening op het moment dat er een concreet idee is. Wat wij willen is dat er een eerlijkere beprijzing komt. Hoe die moet worden ingevoerd, moet eerst worden onderzocht.”

Lees meer op Automotive Management.

RAI Vereniging en ANWB oneens over rekeningrijden | Fleet&Mobility

RAI Vereniging en ANWB oneens over rekeningrijden

Redactie Redactie
• Laatste update:

De discussie over rekeningrijden was enige tijd geleden al geopend door RAI Vereniging. Toen leek het erop dat zij bijval kregen van ANWB. In september zei ANWB-directeur Frits van Bruggen tegen BNR dat 70 procent van de leden achter de kilometerbeprijzing staat, mits het niet leidt tot een kostenverhoging. Daarmee leek hij ruim baan te maken voor betaling naar gebruik, maar nu bindt de wielrijdersbond toch in. “Het interview geeft een vertekend beeld van het standpunt van ANWB en daar nemen we nu bewust afstand van”, zegt woordvoerder Ad Vonk. “Er ligt nog helemaal geen plan. Wij geven een mening op het moment dat er een concreet idee is. Wat wij willen is dat er een eerlijkere beprijzing komt. Hoe die moet worden ingevoerd, moet eerst worden onderzocht.”

Lees meer op Automotive Management.