Minister werkt aan verbod op appen op de fiets

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat Schultz ook het gebruik van de smartphone achter het stuur wil verbieden was eerder al bekend. Omdat meer dan de helft van de jongeren al fietsend gebruik maakt van hun mobiel, wat volgens de minister kan leiden tot gevaarlijke situaties, komt er een wettelijk verbod op appen op de fiets.

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft de minister dat ze diverse experts van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (Swov), de Rijksuniversiteit Groningen en TNO heeft geconsulteerd over een verbod op het gebruik van mobiele telefoons op de fiets. Hieruit bleek dat het bedienen van een touchscreen tijdens het fietsen het grootste risico oplevert.

Behalve de invoering van een app-verbod, heeft de minister ook 30 miljoen euro extra uitgetrokken om de veiligheid op rijkswegen te verbeteren.

Minister werkt aan verbod op appen op de fiets | Fleet&Mobility

Minister werkt aan verbod op appen op de fiets

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat Schultz ook het gebruik van de smartphone achter het stuur wil verbieden was eerder al bekend. Omdat meer dan de helft van de jongeren al fietsend gebruik maakt van hun mobiel, wat volgens de minister kan leiden tot gevaarlijke situaties, komt er een wettelijk verbod op appen op de fiets.

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft de minister dat ze diverse experts van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (Swov), de Rijksuniversiteit Groningen en TNO heeft geconsulteerd over een verbod op het gebruik van mobiele telefoons op de fiets. Hieruit bleek dat het bedienen van een touchscreen tijdens het fietsen het grootste risico oplevert.

Behalve de invoering van een app-verbod, heeft de minister ook 30 miljoen euro extra uitgetrokken om de veiligheid op rijkswegen te verbeteren.