‘Vanaf 2021: aanschafsubsidie van zesduizend euro op EV’s’

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

De leden van de mobiliteitstafel, onderdeel van het Klimaatakkoordoverleg tussen het Rijk en de mobiliteitssector, zijn het, volgens de NOS, bijna eens over verschillende maatregelen om elektrische automobiliteit te stimuleren. Onder de voorgenomen maatregelen vallen belastingvoordelen en subsidies. Voor nieuwe emissieloze auto’s voor privégebruik komt er in 2021 een aanschafsubsidie van zesduizend euro, aflopend naar 2.200 euro in 2030. 

Elektrische auto’s blijven tot 2025 vrijgesteld van bpm. Vanaf 2025 betaalt de koper eenmalig 350 euro. Verder gaan volledig elektrische rijders pas vanaf 2025 motorrijtuigenbelasting betalen. Tot dat jaar zijn EV’s nog vrijgesteld.

Voor zakelijke auto’s komt er een verlaagde bijtelling en een aanschafsubsidie die in 2021 begint bij 3.430 euro en terugloopt tot 1.830 euro in 2024. De milieu-investeringsaftrek (MIA) die bedrijven nu voor elektrische auto’s of laadpunten kunnen aanvragen, vervalt na 2020.

Lees verder op Automotive Management. 

‘Vanaf 2021: aanschafsubsidie van zesduizend euro op EV’s’ | Fleet&Mobility

‘Vanaf 2021: aanschafsubsidie van zesduizend euro op EV’s’

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

De leden van de mobiliteitstafel, onderdeel van het Klimaatakkoordoverleg tussen het Rijk en de mobiliteitssector, zijn het, volgens de NOS, bijna eens over verschillende maatregelen om elektrische automobiliteit te stimuleren. Onder de voorgenomen maatregelen vallen belastingvoordelen en subsidies. Voor nieuwe emissieloze auto’s voor privégebruik komt er in 2021 een aanschafsubsidie van zesduizend euro, aflopend naar 2.200 euro in 2030. 

Elektrische auto’s blijven tot 2025 vrijgesteld van bpm. Vanaf 2025 betaalt de koper eenmalig 350 euro. Verder gaan volledig elektrische rijders pas vanaf 2025 motorrijtuigenbelasting betalen. Tot dat jaar zijn EV’s nog vrijgesteld.

Voor zakelijke auto’s komt er een verlaagde bijtelling en een aanschafsubsidie die in 2021 begint bij 3.430 euro en terugloopt tot 1.830 euro in 2024. De milieu-investeringsaftrek (MIA) die bedrijven nu voor elektrische auto’s of laadpunten kunnen aanvragen, vervalt na 2020.

Lees verder op Automotive Management.