Nienke Onnen tijdens Fleet Event: “Reduceer CO2 met parkeerbeleid”

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Foto: Marcel Cazemier

Dat vertelt Onnen in gesprek met Eline Langeveld, sustainable lead mobility van Arcades en Ivonne Vermeulen, redacteur van Fleet & Mobility op het podium tijdens het Fleet Event in Fort Voordorp georganiseerd door Fleet & Mobility in samenwerking met Automotive.

Volgens Onnen is het een misconceptie dat de duurzame optie altijd de dure optie betekent. Als voorbeeld gebruikt ze de fiets. Dit de schoonste vorm van transport en gezond voor de bereider. Om het gebruik te stimuleren adviseert ze om daar de hoogste vergoeding aan te hangen zodat mensen vaker de fiets pakken.

Ook adviseert ze fleetmanagers om te kijken naar parkeren. “Dit kan een gevoelig puntje zijn bij werknemers”, aldus Onnen. “ Wees kritisch hoe je parkeren faciliteert. Bied bijvoorbeeld alleen een parkeerplaats aan bij grote woon-werk afstanden, laat je werknemers betaald parkeren of kijk naar parkeren op afstand om je werknemers te ontmoedigen om met de auto naar kantoor te komen.” 

Werknemers houden niet van het gevoel dat er dingen worden afgepakt, dus biedt vooral alternatieven en beloon werknemers als ze daar gebruik van maken, sluit Onnen af

Nienke Onnen tijdens Fleet Event: “Reduceer CO2 met parkeerbeleid” | Fleet&Mobility

Nienke Onnen tijdens Fleet Event: “Reduceer CO2 met parkeerbeleid”

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Foto: Marcel Cazemier

Dat vertelt Onnen in gesprek met Eline Langeveld, sustainable lead mobility van Arcades en Ivonne Vermeulen, redacteur van Fleet & Mobility op het podium tijdens het Fleet Event in Fort Voordorp georganiseerd door Fleet & Mobility in samenwerking met Automotive.

Volgens Onnen is het een misconceptie dat de duurzame optie altijd de dure optie betekent. Als voorbeeld gebruikt ze de fiets. Dit de schoonste vorm van transport en gezond voor de bereider. Om het gebruik te stimuleren adviseert ze om daar de hoogste vergoeding aan te hangen zodat mensen vaker de fiets pakken.

Ook adviseert ze fleetmanagers om te kijken naar parkeren. “Dit kan een gevoelig puntje zijn bij werknemers”, aldus Onnen. “ Wees kritisch hoe je parkeren faciliteert. Bied bijvoorbeeld alleen een parkeerplaats aan bij grote woon-werk afstanden, laat je werknemers betaald parkeren of kijk naar parkeren op afstand om je werknemers te ontmoedigen om met de auto naar kantoor te komen.” 

Werknemers houden niet van het gevoel dat er dingen worden afgepakt, dus biedt vooral alternatieven en beloon werknemers als ze daar gebruik van maken, sluit Onnen af