Post NL koopt vijftien elektrische Renault Masters

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Renault

Post NL heeft vijftien elektrisch aangedreven Renault Master Z.E’s in gebruik genomen. Het bedrijf nam al in mei de eerste twee elektrische Renault Masters van Europa in gebruik. De aanschaf past bij het streven van het postbedrijf naar een uitstootvrije post- en pakketbezorging in 25 binnensteden in 2025.

De ingebruikname van de elektrische bestelbussen valt samen met de opening van een nieuw pakkettensorteercentrum van Post NL in Amsterdam. Dit wordt de thuisbasis van de elektrische bestellers. De Masters zijn geleverd door Renault Nieuwendijk, dat in dezelfde straat is gevestigd als het nieuwe sorteercentrum.

Post NL-concurrent DHL heeft al langere tijd elektrische bestellers in gebruik, die het Duitse bedrijf zelf liet ontwikkelen: de Streetscooter

Post NL koopt vijftien elektrische Renault Masters | Fleet&Mobility

Post NL koopt vijftien elektrische Renault Masters

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Renault

Post NL heeft vijftien elektrisch aangedreven Renault Master Z.E’s in gebruik genomen. Het bedrijf nam al in mei de eerste twee elektrische Renault Masters van Europa in gebruik. De aanschaf past bij het streven van het postbedrijf naar een uitstootvrije post- en pakketbezorging in 25 binnensteden in 2025.

De ingebruikname van de elektrische bestelbussen valt samen met de opening van een nieuw pakkettensorteercentrum van Post NL in Amsterdam. Dit wordt de thuisbasis van de elektrische bestellers. De Masters zijn geleverd door Renault Nieuwendijk, dat in dezelfde straat is gevestigd als het nieuwe sorteercentrum.

Post NL-concurrent DHL heeft al langere tijd elektrische bestellers in gebruik, die het Duitse bedrijf zelf liet ontwikkelen: de Streetscooter